default-image

Φ. Παρασύρης: Σχέδιο ανασυγκρότησης της κρητικής υπαίθρου

Κρήτη
Φ. Παρασύρης: Σχέδιο ανασυγκρότησης της κρητικής υπαίθρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χωριά των δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας, όπου έτυχε θερμής και φιλικής υποδοχής, περιόδευσε χθες ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Αρχικά ο κ.Παρασύρης βρέθηκε στις Μοίρες όπου συζήτησε με κατοίκους και εμπόρους τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, καθώς σύμφωνα με τους πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες των Μοιρών, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, διαρκώς υποβαθμίζονται ενώ παράλληλα το αγροτικό εισόδημα μειώνεται και το πρόβλημα αστυνόμευσης μεγαλώνει.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι είναι αδιανόητο το κράτος να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε μια περιοχή η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «θερμοκηπιακούς κήπους» της Ελλάδας προσφέροντας τόσα  στον πρωτογενή τομέα και  στην εθνική οικονομία και υποσχέθηκε ότι από το βήμα της Βουλής θα αγωνιστεί ώστε οι Μοίρες και γενικώς η Μεσαρά να αποκτήσει και πάλι τις δημόσιες υπηρεσίες που της αξίζουν. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδίου που θα βασίζεται σε πολιτικές για τις φθηνότερες μεταφορές των αγροτικών προϊόντων, τις στοχευμένες καλλιέργειες και την προώθηση των προϊόντων της μεσαρίτικης γης στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος Παρασύρης επισκέφτηκε  τις Γκαγκάλες, τους Στόλους, τη Βαγιονιά και τη Βασιλική όπου οι κάτοικοι τους αναφέρθηκαν σε προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους καθώς από τη μια οι συντάξεις τους μειώνονται και από την άλλη μειώνονται τα εισοδήματα τους από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ο κ.Παρασύρης, θα πρέπει επιτέλους να έρθει στο ύψος των περιστάσεων και να χαράξει ένα σχέδιο το οποίο θα ανασυγκροτεί την ύπαιθρο και θα εκμεταλλεύεται στις ελληνικές και ξένες αγορές  την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Χθες  το βράδυ ο κ. Παρασύρης περιόδευσε στον Προφήτη Ηλία όπου οι κάτοικοι του τον υποδέχτηκαν θερμά καθώς  η μητέρα του κατάγεται από την περιοχή. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε τον Προφήτη Ηλία έναν από τους πιο ποιοτικούς αμπελώνες της Κρήτης, ο οποίος όμως δεν τυγχάνει πολιτικών που θα εκμεταλλεύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News