Ειδήσεις

Τριεθνής σπείρα πίσω από μπαράζ διαρρήξεων

Τα απανωτά και καθημερινά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στα Χανιά σήκωσαν στο πόδι την Αστυνομία που δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη τριεθνούς σπείρας διαρρηκτών με πλούσια δράση και διόλου ευκαταφρόνητη λεία.

Στη δράση τους αποδίδονται συνολικά 11 κλοπές-διαρρήξεις που είχαν διαπραχθεί στο χρονικό διάστημα από τις 5 έως και τις 16 Ιανουαρίου, καθώς, όπως φαίνεται, δεν περνούσε μέρα χωρίς διάρρηξη στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλγερινό, έναν 35χρονο Μαροκινό και έναν 20χρονο Σύριο, που πιάστηκαν "στα πράσα" μετά από κλοπή σε κατάστημα της πόλης των Χανίων, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι το τελευταίο δεκαήμερο κατάφεραν να διαπράξουν 8 κλοπές-διαρρήξεις αλλά και τρεις απόπειρες διαρρήξεων σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων.

Στη λεία τους συγκαταλέγονται  χρήματα, επιταγές και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνολικής αξίας 2.770 ευρώ.

Στην κατοχή τους, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε σπίτι όπου διέμεναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο αλλά και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια