default-image

2η δόση ενίσχυσης:Παρά τις δεσμεύσεις παραμένουν τα παράπονα

Κρήτη
2η δόση ενίσχυσης:Παρά τις δεσμεύσεις παραμένουν τα παράπονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε χθες, όπως είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να γίνει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αλέξανδρος Οφίδης, ούτε όμως και εξαλείφθηκαν τα προβλήματα πληρωμής πολλών παραγωγών από τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με μια πρώτη εικόνα που έχει περιγραφεί από αγρότες και κτηνοτρόφους που επικοινωνούν από προχθές τόσο με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου όσο και με τις Ενώσεις.

Πολύς κόσμος πήγε χθες από το πρωί στα γραφεία της ΕΑΣ Ηρακλείου, για να προχωρήσει σε διορθώσεις στοιχείων, παρακολουθώντας τις δεσμεύσεις του κ. Οφίδη μέσω της "ΚΡΗΤΗ TV" και της εφημερίδας μας, ανήκοντας στην κατηγορία των παραγωγών που δεν πληρώθηκαν ολόκληρο ή δεν πήραν και καθόλου το πρώτο 50% της φετινής ενιαίας ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, χθες, μέχρι το απόγευμα που μιλήσαμε μαζί του, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχε ανοίξει και ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε άδικα κατεβαίνοντας από την ύπαιθρο για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις. «Εμείς όμως θα πρέπει και από τις 21 Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τη νέα ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών. Πώς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε το ένα και το άλλο;», διερωτάται ο συνεταιριστής εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Στο μεταξύ, όσοι δεν είχανε πληρωθεί τη δεύτερη δόση, κατά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρώθηκαν κανονικά τις τελευταίες μέρες. Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν τα παράπονα προς την ΟΑΣΝΗ αγροτοκτηνοτρόφων που πήγαν και είδαν είτε ότι από το 50% τούς έβαλαν λιγότερα, είτε ότι δεν πήραν καθόλου χρήματα.

Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν το τοπίο θολό και τονίζουν ότι θα περιμένουν μέσα στις επόμενες μέρες να ξεκαθαριστεί το ζήτημα για να κάνουν παρέμβαση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να ζητήσουν εξηγήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News