default-image

Πώς διασώθηκαν οι 6 ναυτικοί του Mare στ' ανοιχτά της Κρήτης

Πώς διασώθηκαν οι 6 ναυτικοί του Mare στ' ανοιχτά της Κρήτης

Η διάσωση των έξι ναυτικών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο "Mare", το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στα ανοιχτά του Κολυμπαρίου αφού έσπασαν οι άγκυρές του, ήταν μια από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις κατά τις ημέρες της φοβερής κακοκαιρίας που ταλαιπώρησε την Κρήτη.

Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει όλη την επιχείρηση διάσωσης των έξι ναυτικών, που στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, αφού το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Π.Α. κατόρθωσε να τους απομακρύνει από το ακυβέρνητο πλοίο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_2ty2unw4/

Θυμίζουμε ότι το "Mare" (σημαίας Αγίου Βικεντίου) βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στην περιοχή βορείως του Κολυμπαρίου Χανίων.

Το πλήρωμα του εν λόγω εμπορικού, που αποτελείτο από τρεις Τούρκους, δύο Αζέρους και έναν Γεωργιανό, μεταφέρθηκε σώο στο αεροδρόμιο της 115 Π.Μ. στα Χανιά και στη συνέχεια με ασθενοφόρο πήγαν για  προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News