Ειδήσεις

Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον ΟΛΗ

Αντιπροσωπεία του λιμανιού Tianjin - λιμάνι της πόλης του Πεκίνου πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μεγαλύτερο λιμάνι της βόρειας Κίνας - επισκέφτηκε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Επικεφαλής της κινέζικης αντιπροσωπείας ήταν η πρόεδρος του λιμανιού κ. Zhang Lili η οποία συνοδευόταν από διευθυντικά στελέχη του λιμανιού Tianjin.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του λιμανιού με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Μπρα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ. Στη συνάντηση επίσης παρέστη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης, ο κ. Πάρης Τζόρβας, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωπος του κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, περιφερειακού συμβούλου Κρήτης - εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού.

Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό ιταλική εταιρεία στον τομέα της κρουαζιέρας Costa Crociere, η οποία και έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς συνεργασίας με το λιμάνι Tianjin της Κίνας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της στη χώρα, ήταν η δυνατότητα συνεργασίας των δύο λιμανιών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ της Κρήτης και της πόλης Tianjin, που αριθμεί 40.000.000 κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Μπρα παρουσίαση του λιμανιού του Ηρακλείου, των εγκαταστάσεων, των μεγεθών και των δυνατοτήτων του, των υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικών υπηρεσιών που προσφέρει και των σύγχρονων πρακτικών που εφαρμόζει στον τομέα της κρουαζιέρας, ακλουθώντας τη διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα εργασίας και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου το πρωί είναι προγραμματισμένη ξενάγηση της κινέζικης αντιπροσωπείας στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου, πάντα στα πλαίσια της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μετάδοσης γνώσης του κλάδου του τουρισμού και διαφήμισης του νησιού της Κρήτης.

Σχόλια