Ειδήσεις

Άρωμα Κρήτης στην ομιλία του Μ. Καρχιμάκη στην Αθήνα

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του "Τιτάνια" και με ένα κοινό ιδιαίτερα ζωντανό και ενθουσιώδες, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος μπορεί να μην είναι αυτή τη φορά υποψήφιος στο Λασίθι αλλά στη Β' Αθήνας, ωστόσο, από ό,τι φάνηκε, η Κρήτη τον ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνει.

Κόσμος μέσα και έξω από την αίθουσα με χαμόγελα, ελπίδα και παλμό, με μπόλικες δόσεις… από ρακή, μαντινάδες, συνθήματα όπως «Το "Τιτάνια" είναι μικρό, δε χωράει το λαό» και στο… βάθος ο Ξυλούρης αρκούν για να περιγράψουν το νικηφόρο κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα 'λεγε κανείς ότι επρόκειτο για νικητήρια μετεκλογική ομιλία, αφού η ατμόσφαιρα ήταν ατμόσφαιρα νίκης! Μια ατμόσφαιρα από τα παλιά, που ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του υποψήφιου βουλευτή, μάλλον αποδείχθηκε λάθος η επιλογή να μην είναι σε ανοιχτό χώρο η κεντρική ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς, χωρίς ίχνος υπερβολής, η συγκέντρωση στη μεγάλη αίθουσα του "Τιτάνια" ήταν αντάξια του ονόματος του κεντρικού ξενοδοχείου.

Αδιάψευστη μαρτυρία που καθιστά τις παραπάνω περιγραφές απλά ρεαλιστικές δίνουν οι φωτογραφίες που απαθανάτισαν το χώρο.

Από νωρίς, όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Καρχιμάκη, φάνηκε ότι το κλίμα θα απογείωνε τους πάντες. Και από πλευράς παλμού και από πλευράς όγκου προσέλευσης.

Στην αρχή της πολιτικής εκδήλωσης, η απαγγελία μαντινάδων έκανε τον Μιχάλη Καρχιμάκη, αφού ανέβηκε στο βήμα, να μην μπορεί να ξεκινήσει την ομιλία του από τον ενθουσιασμό των πολλών εκατοντάδων ψηφοφόρων του.

«Μεγάλη η ευθύνη μας στης Κυριακής την κάλπη, γιατί σήμερα τ' όνειρο τού καθενός εκλάπη».

«Πάμε λοιπόν ξανά μαζί στη νέα μας πορεία, με Παπανδρέου όλοι εμείς θα γράψουμε ιστορία».

«Μιχάλη, απόψε μην ξεχνάς ότι σε αγαπάμε, και στην επόμενη Βουλή θέλουμε να σε δούμε».

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καρχιμάκης αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στους λόγους δημιουργίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία αυτή είναι απόλυτα λυτρωτική. Σε καμία περίπτωση δε διασπά η ελπίδα. Δε διασπά το όραμα. Αντίθετα, ενώνει. Και ενώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις. Νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον, μεγαλύτερους που θέλουν επιτέλους να δουν να γίνεται πράξη η μεταπελατειακή Ελλάδα και να ενισχύονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις... Αντιταχθήκαμε στην προσπάθεια μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ σε αποτυχημένα μορφώματα: "58", "ΕΛΙΑ", "ΔΗΠΑΡ". Επί της ουσίας, πρόκειται για επανασυσπείρωση από άλλη πολιτική αφετηρία».

Στην ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη παρευρέθηκαν όλοι οι συνυποψήφιοί του στη Β' Αθήνας, καθώς και οι Γρηγόρης Νιώτης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρόεδρος των Αρκάδων, ο πρόεδρος των Κρητικών Σωματείων της Αθήνας, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών, πρόεδροι Σωματείων Ποντίων και πολλοί άλλοι.

Σχόλια