Ειδήσεις

Αντιδρούν οι μηχανικοί στην απόφαση Βρούτση

Τον ορισμό νέας διοίκησης στο ΕΤΑΑ και το ΤΣΜΕΔΕ από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, δίχως μάλιστα συμμετοχή εκπροσώπου από τους μισθωτούς τεχνικούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, ο οποίος, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή που επάξια εκπροσωπεί αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, εξέδωσε απόφαση με ημερομηνία 30-12-2014, δηλ. την ημέρα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών, με την οποία ορίζει για την επόμενη τριετία νέα όργανα διοίκησης του ΕΤΑΑ και του ΤΣΜΕΔΕ.

Ανιχνεύοντας αυτή την εν κρυπτώ μέχρι σήμερα υπ. απόφαση (δεν έχει πάρει ΦΕΚ και δεν έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια") διαπιστώνουμε :

1. Τα πρόσωπα που τοποθετεί, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν είναι πρόσωπα με απλά κομματικά κριτήρια αλλά με αυστηρά φιλτραρισμένα κομματικά και προσωπικά κριτήρια του υπουργού που φανερώνει αβίαστα την αντίληψή του για ασφυκτικό εναγκαλισμό και έλεγχο των οργάνων των φορέων του κράτους.

2. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκτοπίζει τον εκπρόσωπο της ΕΜΔΥΔΑΣ που διαχρονικά αποτελούσε το μοναδικό εκπρόσωπο μισθωτών μηχανικών ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ, που ποσοτικά αποτελούν το 36% του συνόλου των ασφαλισμένων (38.000) για τους οποίους πλέον δεν υπάρχει κανείς στο Ταμείο να εντοπίσει, αναδείξει, προβάλει και τέλος να προσπαθήσει να ανατρέψει πρόσθετες αρνητικές εξελίξεις στα ζητήματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης αυτής της μεγάλης κατηγορίας ασφαλισμένων.

Επιπρόσθετα οφείλουμε να καταγράψουμε ότι, στα τέσσερα υποδεικνυόμενα πρόσωπα από την ΕΜΔΥΔΑΣ που ομόφωνα αποφασίστηκαν, υπήρχε συνάδελφος από τον πολιτικό χώρο του υπουργού, η μη επιλογή του οποίου συνεπώς αποδεικνύει τα όσα αναφέρουμε για τα κριτήρια της επιλογής στο προηγούμενο σημείο.

3. Τέλος, στην πραξικοπηματική αυτή απόφασή του, εξαιρεί και τους συνταξιούχους του Ταμείου (προφανώς δε βρήκε εκπρόσωπο με τα χαρακτηριστικά της αρεσκείας του), παρά τη σαφή διατύπωση του ν. 3655/2008 για τη σύνθεση της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ, αλλοιώνοντας έτσι και αριθμητικά τη Δ.Ε. από 7μελή σε 6μελή.

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη χιονοστιβάδα των μέτρων βαρβαρότητας που έχουν καταδικάσει χιλιάδες μηχανικούς και οδηγούν το ΤΣΜΕΔΕ στην πλήρη κατάρρευση, συνθέτοντας τα " έργα και τις μέρες " του συγκεκριμένου υπουργού (από τα βασικότερα εργαλεία εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής) και της κυβέρνησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι χιλιάδες μηχανικοί, όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που εξαθλιώνεται καθημερινά και περισσότερο, θα αποτιμήσουν όπως αρμόζει το έργο του κ. Βρούτση (υποψήφιος στις Κυκλάδες) αλλά και των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές, οδηγώντας τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και την επαναφορά της χαμένης αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, ελπίδας και προοπτικής που αξίζει και η πατρίδα μας και ο λαός μας».

Σχόλια