default-image

Μικροεντάσεις στα "προεκλογικά" εγκαίνια του δρόμου

Κρήτη
Μικροεντάσεις στα "προεκλογικά" εγκαίνια του δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, με φόντο τη παράδοση στη κυκλοφορία του νέου τμήματος Άγιος Νικόλαος - Καλό χωριό.

Τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μύριζαν... μπαρούτι:  Για προεκλογική φιέστα έκαναν λόγο στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν τις προηγούμενες μέρες την ακύρωση των εγκαινίων ενώ η παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το προεκλογικό σκηνικό.

Το κόψιμο κορδέλας και ο μπουφές με τη πορτοκαλάδα δεν είναι προεκλογική φιέστα απάντησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου ο οποίος τόνισε ότι είναι δικαίωμα κάποιων να αντιμετωπίζουν με …δυσφορία το χαρμόσυνο γεγονός της παράδοσης του μεγαλύτερου οδικού έργου στο Νομό Λασιθίου.

Επρόκειτο για την παράδοση στη κυκλοφορία του μεγαλύτερου οδικού έργου που υλοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου και αφορά την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, από Άγιο Νικόλαο μέχρι Καλό χωριό, έργο μήκους 9,5χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το φόντο το …εκρηκτικό προεκλογικό σκηνικό, έγινε η παράδοση του έργου, το οποίο θα διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Ανατολική Κρήτη.

Το έργο ήταν πραγματικό.... γιοφύρι της Άρτας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2004. Δημοπρατήθηκε τρεις φορές. Μετά από 11 χρόνια, το έργο παραδίνεται στη κυκλοφορία.

Περιλαμβάνει μεγάλα τεχνικά έργα, όπως 4 κοιλαδογέφυρες, 1 σήραγγα και τη κατασκευή ανισόπεδων κόμβων

Σε δηλώσεις του σχετικά με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου δρόμου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που παραδίδεται στην κυκλοφορία το έργο "Ν.Ε.Ο. Άγ-Νικόλαος-Καλό Χωριό" του ΒΟΑΚ». Το νέο αυτό έργο, που παραδίδεται σε χρήση σήμερα το μεσημέρι, είναι πολύ σημαντικό, είναι έργο πνοήςσύγχρονο, ένας δρόμος ασφαλής, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και εξυπηρετεί τις ανάγκες του εθνικού καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου».

Ο κ. Ροκαδάκης στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το έργο θα ανακουφίσει όλο το νομό Λασιθίου, θα διευκολύνει την ενδοδημοτική κίνηση, τόσο για ότι αφορά τους κατοίκους της περιοχής όσο και τις επιχειρήσεις, και επισήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δώσει ανάσα στους πολίτες της Κρήτης, καθώς και στο πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται το νησί και την περιοχή.

Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας εθνικής οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κριτσάς, μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Καλού Χωριού, συνολικού μήκους 10,0 χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 54 εκατ. ευρώ και ανάδοχος του έργου είναι η "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ". Το έργο παραδίδεται έπειτα από διενέργεια σχετικής διοικητικής παραλαβής από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού, όπως προβλέπεται στο άρθρο 72 του Ν. 3669/2008 και τη σχετική αδειοδότηση της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από κόμβο Ξηροκάμπου προς Καλό Χωριό και από Καλό Χωριό προς κόμβο Ξηροκάμπου θα διεξάγεται μέσω του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία (νέος ανισόπεδος κόμβος Αγίου Νικολάου-νέος ισόπεδος κόμβος Καλού Χωριού), το τμήμα του οποίου από Χ/Θ 197+000 (ανισόπεδος κόμβος Αγίου Νικολάου) έως τη Χ/Θ 206+750 (ισόπεδος κόμβος Καλού Χωριού) δίνεται σε κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Άγιο Νικόλαο προς Καλό Χωριό και αντίστροφα δύναται να διεξάγεται παράλληλα μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News