Ειδήσεις

Η γάτα που έσωσε τη ζωή ενός μωρού

Οι γάτες είναι παρεξηγημένα ζώα, αφού όσοι δεν τις γνωρίζουν από κοντά, πιστεύουν ότι είναι "αδιάφορα" και "απόμακρα" ζώα. Ωστόσο ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Οι γάτες μπορούν να γίνουν πολύ ανθρωποκεντρικές και είναι ικανές για επίδειξη μεγάλης τρυφερότητας.

Αυτό επιδεικνύει και η σωτηρία ενός βρέφους από μια γάτα, η οποία το βρήκε εγκαταλελειμμένο στα... σκουπίδια!

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, μια γάτα κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός βρέφους, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων μιας πολυκατοικίας της Μόσχας, προστατεύοντάς το από το κρύο μέχρι να έρθει βοήθεια.

Το αγοράκι ήταν μόλις 3 μηνών και οι γονείς του το παράτησαν μέσα σε ένα χαρτόκουτο κοντά στα σκουπίδια μίας πολυκατοικίας στο Ομπνίσκ, στην περιοχή Καλούγκα. Στο ίδιο χαρτόκουτο τον βρήκε και η Μάσα, η γάτα της γειτονιάς.

Το ζώο έκατσε πάνω στο μωρό επί πολλές ώρες και το προστάτευε από το ψύχος με τη θερμότητα του σώματός του.

Όταν το βρέφος άρχισε να κλαίει, μια ένοικος βγήκε στο κεφαλόσκαλο και το βρήκε δίπλα στη γάτα, η οποία του έγλειφε το πρόσωπο και τα χέρια.

Όπως αναφέρουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, αν η γάτα δεν είχε πάρει υπό την προστασία της το βρέφος, αυτό δε θα είχε επιβιώσει.

Μάλιστα η γάτα δεν ήθελε να αφήσει το μωρό ακόμη και όταν έφτασε το ασθενοφόρο και ακολούθησε τους γιατρούς που το πήραν μέχρι που ανέβηκαν στο όχημα, πρόσθεσε το δίκτυο.

Η ζωή του μικρού αγοριού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δε βρίσκεται σε κίνδυνο και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τους γονείς του.

Σχόλια