default-image

"Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ": 7.924 επισκέψεις μέσα στο 2014

Κρήτη
"Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ": 7.924 επισκέψεις μέσα στο 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά 7.924 επισκέψεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκαν σωτήριες, πραγματοποίησαν οι "Γιατροί του Αιγαίου - ΠΑΓΝΗ" κατά τη διάρκεια του 2014. Από αυτές, οι περίπου 2.000 έγιναν σε περιοχές της Κρήτης. Οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς υγειονομικών υπηρεσιών στους κατοίκους απομονωμένων και ακριτικών περιοχών, οι οποίοι αδυνατούν να έχουν εύκολη και άμεση ιατρική περίθαλψη.

Οι ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από πολλές διαφορετικές ειδικότητες: παιδοορθοπαιδικός, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, ουρολόγος, γαστρεντερολόγος, ρευματολόγος, χειρουργός, αγγειοχειρουργός, παιδοχειρουργός, πνευμονολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ, δερματολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, παιδίατρος, κυτταρολόγος, γυναικολόγος, ακτινολόγος, παθολόγος, παιδοκαρδιολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος, οδοντίατρος και διαιτολόγος.

Οι εξετάσεις

Πιο αναλυτικά, οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από γιατρούς ήταν συγκεκριμένα οι παρακάτω: Test Pap 289, υπέρηχοι 464, βιοψίες 36, καθώς και 36 επεμβάσεις. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό (τεχνολόγους ακτινολογικού, επισκέπτριες υγείας και νοσηλευτές) αφορούσαν: σπιρομετρήσεις 210, ακτινογραφίες 257, αιματολογικές εξετάσεις 32.

Με την κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης έγινε προληπτικός έλεγχος, καθώς και φθορίωση σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Επίσης, έγινε μυοσκελετικός, παιδοκαρδιολογικός και οφθαλμολογικός έλεγχος σε παιδιά της Α' τάξης δημοτικών σχολείων και χορηγήθηκαν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Σημειώνεται πως σε κάθε αποστολή τα μέλη της ομάδας (γιατροί και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό) συμμετέχουν παίρνοντας πολλές φορές μέρος της κανονικής τους άδειας, ή κλείνοντας το ιατρείο τους και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους προσφέρουν τις επιστημονικές γνώσεις και την εμπειρία τους σε ανθρώπους στους οποίους το αγαθό της υγείας είναι πολυτέλεια.

Ημερίδες και έπαινοι

Στην αποστολή στο Ζαρό και στα Κύθηρα πραγματοποιήθηκαν ημερίδες με ομιλίες για διάφορα ιατρικά θέματα ενδιαφέροντα για το κοινό. Παράλληλα, στις 24 Νοεμβρίου 2014 στην ομάδα χορηγήθηκε ειδική πιστοποίηση ως φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Και επίσης, στις 6 Σεπτεμβρίου έγινε η βράβευση της ομάδας "Γιατροί του Αιγαίου - ΠΑΓΝΗ" από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με το "Βραβείο Απολλωνίου Σοφίης" στον ιερό χώρο των Δελφών. Το βραβείο και την ενδυμασία του Πανεπιστημίου Αθηνών απένειμε η καθηγήτρια κ. Τζάνη στον πρόεδρο της ομάδας κ. Βεληβασάκη.

Μεγάλη προσφορά: Ευχαριστήριο στη ΜΙΝΟΑΝ LINES

Η ναυτιλιακή εταιρεία MINOAN LINES "υιοθέτησε" την ομάδα για τα έτη 2014 και 2015. Ήταν ο μεγάλος χορηγός της ομάδας το 2014, με την αγορά και δωρεά πλήρους οφθαλμολογικού εξοπλισμού και αυτοκινήτου τύπου van, καθώς και με δωρεάν εισιτήρια στα μέλη και στα αυτοκίνητα της ομάδας. Τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν ιδιαίτερα τις Μινωικές Γραμμές για την ευγενική χορηγία τους, η οποία θα συνεχιστεί και το 2015 με την αγορά ιατρικών μηχανημάτων, σετ ιατρικών εργαλείων, καθώς και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνδράμοντας τα μέγιστα στο εθελοντικό έργο της.

Την ίδια στιγμή, ευχαριστούν όλους τους χορηγούς τους, που τους στήριξαν στις δράσεις τους αυτές και συγκεκριμένα:

1. Τη ναυτιλιακή εταιρεία MINOAN LΙΝΕS.

2. Τη ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS.

3. Τη ναυτιλιακή εταιρεία LANE.

4. Τη ναυτιλιακή εταιρεία SEA JETS.

5. Την Περιφέρεια Κρήτης.

6. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

7. Την Περιφέρεια Δωδεκανήσου.

8. Την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Κάσου.

9. Το Ίδρυμα Στήριξης Κ.Υ. Μήλου.

10. Τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς των τόπων υποδοχής τους.

11. Τους ιδιώτες των Κυθήρων, καθώς και την Αρχιεπισκοπή Κυθήρων.

12. Την Υ.ΠΕ. Κρήτης, την Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Νήσων.

13. Τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Σητείας, Νοσοκομείο Ρεθύμνου και Νοσοκομείο Χανίων.

14. Τα Κ.Υ. Καρπάθου και Μήλου, το Νοσοκομείο Κυθήρων, το Κ.Υ. Ίου, το Κ.Υ. Σπηλίου, το Π.Ι. Κάσου και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αγίου Βασιλείου (ΔΗΚΕΑΒ).

15. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

16. Το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού.

17. Τον Τουριστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Γαλήνης.

18. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού Ηρακλείου.

Το έργο των γιατρών το 2014

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΖΑΡΟΣ 25-26/1/2014

ΠΛΑΚΙΑΣ 22-23/2/2014

ΑΓ. ΓΑΛΗΝΗ 22-23/3/2014

ΚΑΡΠΑΘΟΣ 5-8/4/2014

ΙΟΣ 8-11/5/2015

ΜΗΛΟΣ 18-20/6/2014

ΚΑΣΟΣ 17-20/7/2014

ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ 9/8/2014

ΚΥΘΗΡΑ 26-29/9/2014

ΚΑΡΠΑΘΟΣ 10-13/12/2014

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News