Ειδήσεις

Προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ κατέθεσαν επιχειρηματίες και ΟΕΒΕΝΗ

Επιχειρηματίες του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), κατέθεσαν προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΝΗ αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), σε συνεργασία πάντα με τη Νομικό της Ομοσπονδίας κ. Δέσποινα Συγγελάκη κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου στις 13/01/2015 ημέρα Τρίτη, προσφυγή 212 ατόμων.

Με την προσφυγή οι προσφεύγοντες ελεύθεροι επαγγελματίες/έμποροι στο νομό Ηρακλείου ως έχοντες ενεργό ασφαλιστικό δεσμό με τον ΟΑΕΕ ζητάμε την ακύρωση των προσβαλλόμενων πράξεων και συγκεκριμένα την άρνησή του να θεωρεί ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας ή να παρέχει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να λάβουμε παροχές υγείας σε χρήμα ή υπηρεσίες λόγω οφειλών των ασφαλιστικών μας εισφορών, με αποτέλεσμα να στερούμαστε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη ενώ ταυτόχρονα μας τα καταλογίζει και επιδιώκει την αναγκαστική είσπραξή τους.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης, προκειμένου να ζητηθεί η ασφάλιση των βιβλιαρίων υγείας».

Σχόλια