default-image

Λ.Αντωνόπουλος για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Κρήτη
Λ.Αντωνόπουλος για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με την αποστασιοποίηση από την πολιτική δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Άρα θα πρέπει να βγούμε μπροστά και δώσουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς. Χρειάζεται να πείσουμε τους νέους να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά, γιατί εμείς οι νέοι είμαστε ουσιαστικά οι πρώτοι αποδέκτες οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής ασκείται», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Ηρακλείου και γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Λάμπρος Αντωνόπουλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αντωνόπουλος ερωτηθείς για το δίπολο Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση. Ας μην ξεχνάμε πως ήρθε η χρεοκοπία στη χώρα, τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τον κύριο Καραμανλή το 2009 και πως αναγκάστηκε ουσιαστικά να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξύπνησε ένα πρωί το 2009 και είπε σταματάω τη φιλολαϊκή πολιτική, κάνω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά τα μέτρα. Υπήρξε μια χρεοκοπία από την κυβέρνηση Καραμανλή και αποδείχθηκε περίτρανα ότι από το 2009 μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει μια ενιαία στάση ευθύνης την ώρα που οι άλλοι κάνουν κωλοτούμπες και ακολοθούν ο ένας μετά τον άλλον την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός, έκανε το Ζάππειο Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και χρειάστηκε η παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να τροχοδρομήσει στη λογική της υπευθυνότητας και να γίνει "μνημονιακότερος" των "μνημονιακών". Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο κύριος Τσίπρας σήμερα. Ξεκίνησε από το σκίσιμο του Μνημονίου, πέρασε στη μονομερή καταγγελία των όρων του Μνημονίο και τώρα μιλά για σκληρή αναδιαπραγμάτευση. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν κράτησε ψηλά την ευθύνη, δεν έτρεξε να κρυφτεί και πιστεύω ότι αυτό θα το αναγνωρίσουν οι πολίτες».  

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το εσωκομματικό μέτωπο και τα στελέχη που φύγανε, κάποιοι θεώρησαν καλύτερο να ακολουθήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτή τη στιγμή όμως δεν συγκρούεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Η παράταξη είναι μία και ενιαία. Η παράταξη πρέπει να μείνει όρθια και τα πρόσωπα να ανανεωθούν», ενώ για τον κεντροαριστερό χώρο επισήμανε πως «ο κεντροαριστερός χώρος πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία του ελληνικού κράτους βλέπουμε ότι σε όλες τις μεγάλες συμφορές που βρήκαν το έθνος δεν υπήρχε μια δημοκρατική κεντροαριστερή παράταξη να ενώσει τον κόσμο. Κάτι αντίστοιχο ζούμε και σήμερα. Υπάρχει ένα δίπολο, μια σκληρή δεξιά, αυτή του κυρίου Σαμαρά και μια κομμουνιστογενής αριστερά, αυτή του κυρίου Τσίπρα που μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο τρίτος δρόμος».

Για το Μνημόνιο ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι «προβλέπεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που υπογράφηκε το 1992 από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον τότε ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αυτή υπαγορεύει ότι κάθε χώρα έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και όταν δεν τις εκπληρώνει μπαίνει σε επιτήρηση και εάν δεν καταφέρει στο διάστημα της επιτήρησης να ανταπεξέλθει μπαίνει σε Μηχανισμό Στήριξης. Άρα λοιπόν το Μνημόνιο το έχουμε υπογράψει όλοι μας το 1992. Το να βγαίνει η Αντιπολίτευση και να βγάζει αντιμνημονιακές κραυγές, είναι λίγο δημαγωγικό».

Για τη Μεταπολίτευση ο κ. Αντωνόπουλος σχολίασε: «Τα τελευταία χρόνια κάποιοι κινούνται με ρεβανσιστικούς όρους. Να πάρουν ρεβάνς για το 1981. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη Μεταπολίτευση για να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ. Για μένα η Μεταπολίτευση είναι η καλύτερη περίοδος του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του. Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ότι η Μεταπολίτευση φταίει για όλα, η μόνη περίοδος που ο ελληνικός λαός δεν γνώρισε ούτε φτώχεια, ούτε δυστυχία, ούτε εμφύλιο σπαραγμό, ούτε δικτατορία. Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε την περίοδο αυτή αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε σε αυτή. Δεν μπορούμε να τα πετάμε όλα στα σκουπίδια. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλά τι συνέβαινε πριν τη Μεταπολίτευση, εμείς τα βρήκαμε έτοιμα αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News