Ειδήσεις

Τρία κρούσματα γρίπης-45χρονος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο

Με τη γρίπη ήδη σε έξαρση στη χώρα μας και τις αναφορές από το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνουν λόγο για 7 νεκρούς, σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία της Κρήτης. Ήδη από τη Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου πέρασαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Παστέρ. Συνεχίζει τη νοσηλεία 45χρονος από τη Ρόδο, με την υγεία του να βελτιώνεται αλλά χωρίς να έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Συγκεκριμένα όλα τα περιστατικά οδηγήθηκαν στη ΜΕΘ - ενώ δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου - γιατί παρουσίασαν βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και φυσικά έντονα συμπτώματα όπως επίμονος πυρετός. Η υγεία του 45χρονου, που συνεχίζει τη νοσηλεία, βελτιώνεται, αλλά ο ίδιος δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, σύμφωνα με το διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Ανέστη Κιούπαλη.

Σε ό,τι αφορά στους δύο ασθενείς που έχουν πλέον πάρει εξιτήριο, επρόκειτο για έναν 21χρονο από την Κάλυμνο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και μια 60χρονη από το Ηράκλειο με αναπνευστικά προβλήματα, που όμως δεν ήταν σοβαρά.

Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια