default-image

11.840 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε σπίτι και ταξί

Κρήτη
11.840 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε σπίτι και ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oύτε ένα ούτε δύο αλλά 11.840 πακέτα με λαθραία τσιγάρα βρήκαν και κατέσχεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Μετά από πληροφορίες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι 29χρονου υπηκόου Πακιστάν στη Θέρισο και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι πρώτες κούτες με συνολικά 8.240 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και έτσι στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Κατά την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου πρόεκυψε πως ο 29χρονος συναναστρεφόταν συχνά με 54χρονο Έλληνα ταξιτζή και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο του οχήματός του.

Μέσα στο ταξί αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 54χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 3.600 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία με τη σειρά τους δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Και οι δυο συνελήφθησαν και πλέον είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για λαθρεμπόριο τσιγάρων.  

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου για την υπόθεση συνεχίζεται. Το ίδιο και οι στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης λαθραίων τσιγάρων που στερούν από τα δημόσια ταμεία του κράτους εκατομμύρια ευρώ και επιπροσθέτως ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για τους καπνιστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News