default-image

Επιστολή Αλιφιεράκη για αποζημίωση πλημμυροπαθών

Κρήτη
Επιστολή Αλιφιεράκη για αποζημίωση πλημμυροπαθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης στους υπουργούς Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούγελη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κώστα Σκρέκα, με την οποία ζητά την παρέμβασή τους για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες του νομού Ηρακλείου, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, η κακοκαιρία που ενέσκηψε στο νομό Ηρακλείου κατά το διάστημα από 12 έως 14 Ιανουάριου προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου και στην περιοχή Μαλάδων - Φοινικιάς - Τριών Βαγιών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Δρακουλιάρη.

Η κατάσταση αποδείχθηκε δύσκολα διαχειρίσιμη από τις αρμόδιες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές, λόγω του τεράστιου υδάτινου όγκου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις και να υποστούν τεράστιες ζημιές σε οικοσκευές, εμπορεύματα, μηχανήματα, εργαλεία και υποδομές αντίστοιχα.

Όλα τα μέτρα πρόληψης που είχαν λάβει κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής αποδείχτηκαν ανεπαρκή μπροστά στην πρωτοφανή νεροποντή που έπληττε επί ώρες όλο το νομό Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σώσουν την περιουσία τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι ούτε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) γλίτωσε από τη θεομηνία, αντίθετα υπέστη σοβαρές ζημιές στη λειτουργία της.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι καμία ανθρώπινη δύναμη δεν μπορούσε ν' αποτρέψει τα καιρικά αυτά φαινόμενα και κανένας δε φέρει την ευθύνη για τις συνέπειες που υπέστησαν κατοικίες και επιχειρήσεις της περιοχής.

Δεδομένης της κατάστασης αυτής, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά τη δική σας παρέμβαση για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Μανώλης Αλιφιεράκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News