Ειδήσεις

Ξεκινά το πρόγραμμα "Στέγαση & επανένταξη" στο Δ. Ηρακλείου

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης "ΑΝ-ΟΙΚΩ", στα πλαίσια του προγράμματος "Στέγαση και επανένταξη" του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου.

Μέσω του προγράμματος σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν 30 άστεγοι που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και συγκεκριμένα από 1/1/2015 έως 31/12/2015 και έχει προϋπολογισμό 258.600 ευρώ. Φορέας διαχείρισής του πανελλαδικά είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Για την υλοποίηση του σχεδίου τοπικά, συνεργάζονται 5 φορείς που συνδυάζουν την εμπειρία στην ομάδα στόχου και δυνατότητες ανάπτυξης ενεργειών για τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Στα πλαίσια αυτά η σημερινή συνάντηση είχε στόχο είχε το συντονισμό των φορέων και υπηρεσιών ώστε να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα.

Σε αυτή συμμετείχαν, εκτός της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνάς Σπανάκη-Κοχιαδάκη, στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, η κ. Μαίρη Παχιαδάκη και στελέχη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου, ο γ. γ του ΕΚΗ κ. Στέλιος Βοργιάς και εκ μέρους του ΕΒΕΗ-ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές ο κ. Γιώργος Καραπιδάκης.

Σχόλια