default-image

"Πέσαμε από τα σύννεφα για την αποχώρηση Μίτσελ"

Ποδόσφαιρο
"Πέσαμε από τα σύννεφα για την αποχώρηση Μίτσελ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Το παράπονό του για την απόλυση του Μίτσελ και των συνεργατών του εξέφρασε το δεξί του χέρι φέτος στον πάγκο του Ολυμπιακού, Ράφα Αλκόρτα. Μιλώντας στην Deia τόνισε πως η απόφαση της διοίκησης εξέπληξε τον ίδιο, αλλά τόνισε πως η εμπειρία του στην Ελλάδα ήταν πολύ καλή και δήλωσε πρόθυμος να ακολουθήσει τον Ισπανό προπονητή όπου κι αν πάει στη συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά, μίλησε για:  

-την απόλυση του Μίτσελ: «Πριν από έναν μήνα ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Μίτσελ. Υπήρχε η πρόταση και σε ένα μήνα είχαμε πέντε σερί νίκες. Η απόλυση μάς εξέπληξε. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που χρειάζεται, είναι να βρεις μια νέα ομάδα να δουλέψεις και να μην κοιτάξεις πίσω. Δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έδειξαν πως το 90% των φιλάθλων δεν κατανοούσαν την απόλυση του Μίτσελ. Υπό την καθοδήγησή του, αλλά και παλαιότερα υπό τον Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός μεγάλωσε πολύ. Έχω καλές αναμνήσεις. Οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί. Και ο Μίτσελ είναι καλός άνθρωπος. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς ανθρώπους που να μπορούν να πετύχουν κάτι».

-το μέλλον του: «Τα παιδιά μου πήγαιναν σε διεθνές σχολείο και τώρα θα επιστρέψουν εκεί που ήταν. Όλα θα είναι όπως πριν. Αναστατώθηκε λίγο η ζωή μας, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή, όταν καλείσαι να κάνεις κάτι έξω από τη μονοτονία σου. Ελπίζω σύντομα ο κόουτς να με ξανακαλέσει να φτιάξω τη βαλίτσα μου και να συνεργαστούμε ξανά. Είμαι δίπλα του, όπου κι αν με θέλει, θα πάω. Η σύζυγός μου είναι πιο περιπετειώδης από μένα. Τα παιδιά μου κάνουν φίλους παντού οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω πως και γι’ αυτά είναι μια καλή εμπειρία. Μαθαίνουν νέες γλώσσες. Αν χρειαστεί να ξαναφύγουμε από τη χώρα, δεν έγινε και τίποτα. Η οικογένειά μου ξέρει τι μου αρέσει να κάνω και τους αρέσει και σε αυτούς. Και είμαι δίπλα στον Μίτσελ, με τον οποίο μας συνδέει σχέση πολλών ετών. Η οικογένειά μου είναι πραγματικά ευτυχισμένη».

-το αν θα αναλάμβανε πρώτος προπονητής: «Μου αρέσει η προπονητική, έμαθα πολλά τους τελευταίους μήνες κι όσο περισσότερο είσαι μακριά, τόσα περισσότερα μαθαίνεις. Πάντως αυτό που διαπίστωσα είναι πως δεν μπορώ να γίνω πρώτος προπονητής. Αντιμετωπίζω τα προβλήματα από μια διαφορετική οπτική, με τις σχέσεις των παικτών. Είναι δύσκολο να είσαι πρώτος προπονητής και τώρα που το είδα από κοντά το αντιλήφθηκα. Ο Μίτσελ έχει αυτό το χάρισμα και του αρέσει αυτή η δουλειά, ξέρει τι κάνει και τι λέει ανά πάσα στιγμή. Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι προπονητές. Εγώ έχω άλλες ικανότητες. Οπότε όχι».

-τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι όπως οι άλλες χώρες. Υπάρχουν περιοχές όπου η κρίση είναι εμφανής και άλλες που δεν είναι και τόσο. Υπάρχουν δημόσιες περιοχές που δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως πεζοδρόμια και κήποι, αλλά σε κάποιες περιοχές, σαν κι αυτή που ήμασταν εμείς, υπήρχε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλά καταστήματα, πολύς κόσμος, μεγάλη κατανάλωση, όμορφη ατμόσφαιρα… Μας άρεσε πολύ. Και ο κόσμος ήταν πραγματικά πολύ φιλικός. Νιώσαμε σαν στο σπίτι μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News