Ειδήσεις

"Καμία ασυνήθιστη δραστηριότητα του ιού της μηνιγγίτιδας"

«Καμία ασυνήθιστη δραστηριότητα του ιού της μηνιγγίτιδας δεν καταγράφεται στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο παιδίατρος-λοιμωξιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Γαλανάκης.

Ο κ. Γαλανάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες που εξέφρασαν στο σταθμό γονείς που επικοινώνησαν με αφορμή το περιστατικό του μωρού 16 μηνών που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με συμπτώματα μηνιγγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας.

Όπως ο ίδιος είπε, περιστατικά μηνιγγίτιδας έχουμε όλο το χρόνο, κάθε χρόνο, και αυτή την εποχή υπάρχουν περιστατικά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι σε έξαρση ή ότι υπάρχει επιδημία.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, ο κ. Γαλανάκης ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ καλό εμβόλιο που έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση, ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Γαλανάκης, αν οι γονείς ανησυχούν μπορούν να το αγοράσουν, επιβαρύνοντας ωστόσο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, ο καθηγητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ανέφερε πως δεν έχει παρενέργειες περισσότερες από τα άλλα εμβόλια και σημείωσε πως είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο που ήδη η Αγγλία το χορηγηθεί στα παιδιά της.

Σχόλια