default-image

Δουλειά σε 1.957 άτομα στο Δημόσιο

Κρήτη
Δουλειά σε 1.957 άτομα στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστο ποιο ή ποια κόμματα και κατ' επέκταση ποιοι ψηφοφόροι θα χαμογελάσουν μετά τις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σίγουρα όμως εκείνοι που θα χαμογελάσουν είναι 1.957 συμπολίτες μας, οι οποίοι και θα πάρουν τα ισάριθμα χαρτάκια εισόδου στο χώρο της εργασίας και δη στο Δημόσιο.

Και αυτό γιατί αμέσως μετά τις εκλογές έρχονται 1.957 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω επτά διαγωνισμών. Και επειδή ο νους του καθενός μπορεί εύλογα με όσα έχουμε δει κατά το παρελθόν να πάει σε περίεργες σκέψεις και μονοπάτια, δε μιλάμε, όπως φαίνεται, για προεκλογικές προσλήψεις, αφού οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν ετοιμαστεί προς προκήρυξη προτού προκηρυχθούν εθνικές εκλογές...

Οι προσλήψεις αφορούν:

* 49 λιμενοφύλακες στο Λιμενικό.

* 918 διαφόρων ειδικοτήτων σε δημόσιους φορείς μέσω ΟΑΕΔ.

* 54 ειρηνοδίκες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

* 30 στατιστικούς στη Στατιστική Αρχή.

* 20 εποχικούς στη ΔΕΗ.

* 186 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

* 200 υπαλλήλους Πληροφορικής σε διάφορους φορείς.

Ειδικά για το Λιμενικό, οι 49 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής:

α. Κατηγορία Πλοιάρχων ή Μηχανικών Ε.Ν.: ποσοστό 20% από υποψήφιους που διαθέτουν τα γενικά προσόντα, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα ειδικά προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

β. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): ποσοστό 70% από υποψήφιους που διαθέτουν τα γενικά προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα ειδικά προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

γ. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του "Εξπρές Σάμινα" την 26η Σεπτεμβρίου 2000: Ποσοστό 10% από υποψήφιους που διαθέτουν τα γενικά προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα ειδικά προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

Ο διαγωνισμός είχε ετοιμαστεί και προκηρυχθεί προτού προκύψουν εκλογές και προεκλογική περίοδος, με έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στις 14 Ιανουαρίου και λήξη στις 28 Ιανουαρίου.

"Πάγωσε" το Πρόγραμμα Κοινωφελούς λόγω εκλογών

Για το εποχικό προσωπικό πρέπει να επισημανθεί ότι από την απαγόρευση εξαιρείται το προσωπικό που προσλαμβάνεται για δύο μήνες και αφορά κάλυψη επειγουσών αναγκών. Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για περίπου 1.200 θέσεις προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Αναβολή για μετά τις εκλογές πήρε και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για 52.818 θέσεις σε ΟΤΑ, υπουργεία, ΟΑΕΔ και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προέβλεπε την πεντάμηνη πρόσληψη ανέργων σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Την πρόσκληση θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ μετά τις εκλογές και την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News