Ειδήσεις

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν απόψε στις "Αντιθέσεις"

Μία από τις δυνατές στιγμές της τηλεόρασης και μάλιστα της περιφερειακής αναμένεται να είναι η αποψινή (10 το βράδυ), με τις "Αντιθέσεις" και τον Γιώργο Σαχίνη εκτάκτως να φιλοξενούν τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο με τίτλο "Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου".

Ο Κουβανός πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν είναι μηχανικός με master στις διεθνείς σχέσεις και ερευνητής θεμάτων σχετικών με την εθνική ασφάλεια και άμυνα, γιος του σημερινού ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, και ανιψιός του φυσικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες στην Κούβα, όπου κρατά το βαθμό του συνταγματάρχη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και δημοσιεύσει εργασίες πάνω στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, πολιτικής επιστήμης, παγκόσμιας οικονομίας και οικονομικών, διπλωματίας και ιστορίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας στη συλλογή πληροφοριών και παραγωγή αναλύσεων σε διάφορα γνωστικά πεδία καθώς και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

Σχόλια