default-image

"Στα Χανιά πηγαίνουμε για πρώτη δύναμη"

Κρήτη
"Στα Χανιά πηγαίνουμε για πρώτη δύναμη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάληψη της πρώτης θέσης στα Χανιά και της τρίτης στην Ελλάδα έθεσε ως στόχο ο επικεφαλής στο "Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Ωδείο της πόλης. Παράλληλα και κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες υποστήριξε ότι το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από συνεργασίες κάτι που όπως είπε το ζητούν και οι πολίτες.

Ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για την επόμενη ημέρα των εκλογών υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η χώρα έχει κακοπάθει από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις», ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από το αν ψηφίζει εμάς, ψηφίζει το ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τη Ν.Δ. θέλει στην πλειοψηφία του κυβερνήσεις συνεργασίας».

Έχει την αίσθηση ο κόσμος που δεν την έχει ο Τσίπρας, δεν την έχει ο Σαμαράς ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να αλλάξουν με 33 αριστερά, η με 33 δεξιά. Τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο μεγάλα που χρειάζεται μια συνεργασία του 51% μια κοινωνική συνεργασία πολύ μεγάλη μια συνωμοσία του καλού. Ο κόσμος θέλει συνεργασίες θέλει μεγάλες και ισχυρές κυβερνήσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε και τις κόκκινες γραμμές για να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία, ενώ ζήτησε αλλαγή του εκλογικού νόμου του συντάγματος και να υπάρξει άρση της ασυλίας υπουργών και βουλευτών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτή η χώρα είναι Ευρώπη, το νόμισμα είναι ένα το ευρώ, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο κοινωνικό κράτος που να κοιτάει τους πολλούς και όχι τις συντεχνίες, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ανάπτυξη, ενώ ζήτησε δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς.

Συνομιλώντας με τους πολίτες ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να τελειώσει η λιτότητα στην Ευρώπη και να ενισχυθούν οι χώρες του νότου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν υπάρξει ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του νότου».

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News