default-image

Το ΚΚΕ για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Το ΚΚΕ για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου και υποψήφιο βουλευτή, στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές. Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ μετά την ισχυρή και πολύωρη βροχόπτωση, κατέρρευσε ένα τμήμα υδροτεχνικού έργου στην κοίτη του χείμαρρου στην περιοχή Κάμπος του Άγιου Σύλλα με αποτέλεσμα σπίτια και πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή Δρακουλιάρη να έχουν πλημμυρίσει. Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Ηρακλείου έχει υποστεί με το ίδιο πλημμυρικό κύμα σοβαρές ζημιές στην Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και αναγκάστηκε να σταματήσει την λειτουργία του με άγνωστη προς το παρών ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Πριν λίγους μήνες οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμου Ηρακλείου προκάλεσαν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιπλημμυρική προστασία και το σχεδιασμό όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία των δημοτών. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν καθησυχαστική και βεβαίωνε δια του στόματος του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου είναι γνώστης του θέματος και έτοιμος για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων. Χθες, αυτός ο ισχυρισμός αποδείχτηκε ένα μεγάλο ψέμα. Χρειάζεται άμεσα, οι αρμόδιοι φορείς να συντονιστούν και με τα κατάλληλα μέτρα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ΔΕΥΑΗ και στον Κάμπο του Αγίου Σύλλα.

Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η διεκδίκηση επαρκών πόρων για αντιπλημμυρικά έργα, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και για τεχνικό εξοπλισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες, κόντρα στην αποδυνάμωση των Δήμων και των Περιφερειών που επιβάλει ο «Καλλικράτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News