default-image

Η Άννα Τριχοπούλου με κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕΚ στο ΓΝ Χανίων

Κρήτη
Η Άννα Τριχοπούλου με κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕΚ στο ΓΝ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΓΝ Χανίων επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με επικεφαλής την υποδιοικήτρια κ. Άννα Τριχοπούλου, προκειμένου σε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την αρμόδια επιτροπή, να ορισθούν οι διαδικασίες για την κατανομή της δωρεάς κατ' είδος και την παράδοση του υγειονομικού υλικού που απέστελλε τις προηγούμενες ημέρες από την Αμερική ο IOCC και οι ΑΧΕΠΑ για τις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης.

Το αναλώσιμο υλικό βρίσκεται από την παράδοση του, στις 30 Δεκεμβρίου 2014 και ως τη διανομή των υλικών στα νοσοκομεία, στις εγκαταστάσεις του ΓΝ Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επίσης συζητήθηκαν με τον διοικητή του ΓΝ Χανίων κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη και τον υποδιοικητή κ. Γιάννη Μανούσακα θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό.

Η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης συνομίλησε με εργαζόμενους και επισκέφθηκε τμήματα του νοσοκομείου, όπως τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, τις εγκαταστάσεις του σύγχρονου  φυσικοθεραπευτηρίου, καθώς και τα Τμήματα του Μαγνητικού και Αξονικού Τομογράφου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δυνατότητες των νέων υπερσύχρονων μηχανημάτων που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαγνητικός τομογράφος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο ΓΝ Χανίων και είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο στην Δυτική Κρήτη. Είναι ανοιχτού τύπου μηχάνημα, σύγχρονων προδιαγραφών, προϋπολογισμού 1.000.000 €.

Η προμήθεια του έγινε μέσω ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης το ΓΝ Χανίων, ενώ παράλληλα για τις ανάγκες του τμήματος δημιουργήθηκε νέος ειδικός χώρος προετοιμασίας των ασθενών που υποβάλλονται στην εξέταση.

Ο αξονικός τομογράφος, η προμήθεια του οποίου έγινε με ενέργειες της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (φορέας υλοποίησης), προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, είναι ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα 64 τομών που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες και λειτουργεί αυτό το διάστημα για τις ανάγκες εσωτερικών ασθενών του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός των προσεχών ημερών.

Η Διοίκηση του ΓΝ Χανίων θα ενημερώσει προσεχώς τα ΜΜΕ, τους φορεία και τους πολίτες των Χανίων για τη λειτουργία και τις δυνατότητες των δύο μηχανημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News