Ειδήσεις

Εξοφλούνται οι παραγωγοί με το υπόλοιπο της επιδότησης

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ζωντανά από το στούντιο ο υποδιοικητής του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αλέξανδρος Οφίδης αποκάλυψε ότι αύριο θα βρίσκονται πιστωμένα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που είχαν κοπεί κατά την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τα ποσά που είχαν αφαιρεθεί από το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας κωδικού που αφαιρούσε από ένα μεγάλο δείγμα ελέγχου τα αγροτεμάχια που βρίσκονταν μέσα σε κτηνοτροφικές ζώνες.

Ο κ. Οφίδης επιβεβαίωσε μάλιστα όλες τις πληροφορίες, που μέχρι σήμερα είχαμε μεταδώσει μέσα από το neakriti.gr, σύμφωνα με τις οποίες, όλο το μπάχαλο προκλήθηκε από την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου κωδικού, ενώ ξεκαθάρισε πως θα πληρωθούν μόνο τα κομμένα ποσοστά της δεύτερης δόσης.

Όσοι είδαν κουτσουρεμένη την πρώτη δόση πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης, θα πρέπει να προσέλθουν στους φορείς ενεργοποίησης και στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει αυτόματα η διόρθωση των στοιχείων τους και να πληρωθούν σε μεταγενέστερες πληρωμές.

Ο κ. Οφίδης απάντησε στα ερωτήματα των τηλεθεατών που επικοινωνούσαν με την εκπομπή εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα, πέρασαν μαύρες γιορτές εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Σχόλια