Ειδήσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αικατερίνης κόβει την αγιοβασιλόπιτά του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης συνοικίας της πόλης του Ηρακλείου, έχει καθιερώσει τώρα και 30 χρόνια που λειτουργεί συνεχώς, κάθε χρόνο να πραγματοποιεί την πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτάς του, για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Έτσι και φέτος, η τελετή αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18-1-2015 στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης συνοικίας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ναού.

Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, μετά των ιερέων της Ενορίας.

Την εκδήλωση θα κοσμήσει με την παρουσία της η Μικτή Xορωδία της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Λένας Χατζηγεωρίου, ενώ στο πιάνο θα είναι ο κ. Νίκος Βλαζάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση-πρόσκλησή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, «δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ευχές τα μέλη μεταξύ των, να γνωριστούν οι νέοι με τους παλιούς κατοίκους της περιοχής, οι Φίλοι του Συλλόγου και να γιορτάσουν όλοι μαζί τον ερχομό του νέου έτους με την ευλογία της Εκκλησίας μας».

Στην εκδήλωση, η είσοδος στην οποία είναι ελεύθερη, θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας.

Το τυχερό φλουρί για φέτος θα είναι ένα Αγιοκωνσταντινάτο.

Σχόλια