default-image

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα "Πλαστικά Κρήτης"

Κρήτη
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα "Πλαστικά Κρήτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία στο εργοστάσιο "Πλαστικά Κρήτης" πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη και Μανώλη Δανδουλάκη. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα με περικοπές σε μισθούς, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, διάλυση του ασφαλιστικού.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα απ' όλα να σκεφτούν την επόμενη μέρα των εκλογών. Κυβέρνηση θα υπάρχει είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό. Γι' αυτό το ΚΚΕ δε δώσει ψήφο ανοχής σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοχή για την εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου. Για να την εξασφαλίσει, καταφεύγει και στον εκβιασμό ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, δε θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό το πρόγραμμα, όμως, είναι βαθιά αντιλαϊκό, γιατί όσα ψίχουλα τάζει στους εργαζόμενους, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα υπόσχεται στο κεφάλαιο. Άρα με τα καλέσματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ και κατά συνέπεια προς το εργατικό - λαϊκό κίνημα για ανοχή όταν αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση, στην πραγματικότητα ζητά άλλοθι, ζητά λευκή επιταγή, για να συνεχίσει με λυμένα χέρια το σημερινό αντιλαϊκό δρόμο.

Ελπίδα για το λαό υπάρχει μόνο στον αγώνα για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, των αντιλαϊκών νόμων, στο δρόμο της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης. Ελπίδα για το λαό είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό την επομένη των εκλογών χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News