default-image

Απίστευτο ματς και νίκη του Πανθρακικού

Ποδόσφαιρο
Απίστευτο ματς και νίκη του Πανθρακικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Κέρκυρα που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0, ενώ είχαμε ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα και "φωνές" και από τις δύο ομάδες για πέναλτι που δεν της δόθηκαν (όλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο).

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης ήταν ο "συνήθης ύποπτος" για τους γηπεδούχους, Ιγκόρ, με τον Βραζιλιάνο φορ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 38' και να δίνει στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αυτό ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που η ομάδα του Ρόκα έμεινε αήττητη στη Super League (μετράει 4 ισοπαλίες και 1 ήττα), με την Κέρκυρα από την πλευρά της να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους αλλά να έχει για μοιραίο τον Μαρκόβσκι που αστόχησε σε πέναλτι στο 75'.

Το ματς στην Κομοτηνή δεν διεκδίκηση δάφνες ποιότητας στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο δεν κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να κυριαρχήσει και με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Οι γηπεδούχοι είχαν λίγο παραπάνω ώρα τη μπάλα στα πόδια τους (56%-44% ήταν η κατοχή στο φινάλε του πρώτου μέρους) χωρίς όμως να έχουν την πολύ μεγάλη φάση στα αντίπαλα καρέ, με τα σουτ του Κάσες στο 6' και στο 32' (δεν βρήκαν στόχο) να είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Πανθρακικός.

Ώσπου φτάσαμε στο 37ο λεπτό, με την ομάδα του Ρόκα να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Κάσες από τον Ναγιάρ σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Κέρκυρας και τον Ιγκόρ να το μετατρέπει σε γκολ, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθεση γωνία από αυτή που έπεσε ο γκολκίπερ Σίτκους.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί αγωνιστική που σκόραρε ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Πανθρακικού, και πάλι από την άσπρη βούλα (το είχε ξανακάνει λίγες ημέρες νωρίτερα στο εντός έδρας με τον Ατρόμητο), ενώ στο 42' οι Θρακιώτες είχαν και την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μερος -πλην του γκολ, με το δυνατό σουτ του Μεχία από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει άουτ.

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν, το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό τόσο ως προς την εικόνα του όσο και ως προς την εξέλιξή του.

Η Κέρκυρα μπήκε πολύ επιθετικά (την βοήθησε και η είσοδο του Καϊκούτ στο ματς), έχασε δύο ευκαιρίες για γκολ με τους Μαρκόβσκι (60') και Καϊκούτ (70') που σταμάτησαν πάνω στον Αθανασιάδη, και στο 70ο λεπτό η κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο είχε φτάσει στο 61% για τους φιλοξενούμενους!

Λίγα λεπτά αργότερα οι "Φαίακες" είδαν την πίεσή τους να αποδίδει καθώς σε μία τους γρήγορη αντεπίθεση κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ποτουρίδη στον Κόντο, με τον Κουκουλάκη να δείχνει μάλιστα απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.

Το γκολ όμως με το οποίο "φλερταραν" από το 46' και μετά δεν ήρθε ποτέ, αφού ο Αθανασιάδης αποδείχτηκε φύλακας-άγγελος για την εστία του Πανθρακικού, πέφτοντας σωστά στη δεξιά του γωνία και μπλοκάροντας το -άσχημα εκτελεσμένο- πέναλτι του Μαρκόβσκι.

Η απόκρουση αυτή έδωσε δύναμη στους παίκτες του Ρόκα που είχαν πλέον αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Ποτουρίδη και έτσι κατάφεραν να κρατούν μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη τους παίκτες της Κέρκυρας, με την επόμενη καλή φάση για τους Νησιώτες να είναι το σουτ του Μαρκόβσκι στο 85' που σταμάτησε και πάλι στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να παίζουν έξυπνα και ψυχωμένα μέχρι το 90ο λεπτό και στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων και να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη στη μάχη για την παραμονή.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπό, Ποτουρίδης, Λαδάκης (67' Χασομέρης), Μεχία, Ρομέου, Κάσες (79' Ζδράβος), Ντιγκινί, Τσουμάνης (12' Παπαγεωργίου), Ιγκόρ

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Παρασκευαΐδης, Ντιμιτρόβσκι, Κρητικός, Ναγιάρ, Καρδόσο (81' Ζορμπάς), Χαβίτο (61' Φάμπιο), Ρόχας (46' Καϊκούτ), Κόντος, Μαρκόβσκι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News