Ειδήσεις

Στην Περιφέρεια ο γιος του προέδρου της Κούβας, Αλ. Κάστρο

Ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη στην Περιφέρεια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Κάστρο, που συνοδευόταν από τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Οσβάλντο Κομπάτσο και τον εκπρόσωπο της πρεσβείας στην Κρήτη Μανόλη Βριθιά, εξέφρασε το μεγάλο του θαυμασμό για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη αλλά και στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Παράλληλα εξήρε τις διαχρονικά θερμές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε Κούβα και Ελλάδα, ενώ ζήτησε και ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το αποκεντρωμένο μοντέλο Αυτοδιοίκησης που υπάρχει στη χώρα μας.

«Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης τον κ. Κάστρο και τον πρέσβη κ. Κομπάτσο. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και απόψεις για την υφιστάμενη πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, στον κόσμο, αλλά και στο θέμα βελτίωσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σχόλια