Ειδήσεις

Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγ. Σύλλα ο Β. Λαμπρινός

Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο Βιολογικός Καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκος Φακουρέλης, ενημέρωσε για τις καταστροφές στο Βιολογικό Καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες.

Μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το ίδιο και το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ο κ. Λαμπρινός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ζημιά στη ΔΕΥΑΗ είναι πολύ μεγάλη και ότι υπολογίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά τόσο η διοίκηση της Επιχείρησης όσο και ο Δήμος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν αποκαταστήσουν τις ζημιές προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά πολύ σύντομα η Δημοτική Επιχείρηση. Ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την παρουσία του, και επισήμανε ότι θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τη ζημιά στη ΔΕΥΑΗ, σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και πως για το λόγο αυτό από αύριο θα γίνουν οι σχετικές επαφές με τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΗ.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ηρακλείου πήγε, μαζί με τον περιφερειάρχη, στην περιοχή Κάμπος Αγίου Σίλα, όπου έχουν σημειωθεί καταστροφές σε κατοικίες και βιοτεχνίες από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη.

Ο κ. Λαμπρινός άκουσε τους κατοίκους, τους είπε ότι ο Δήμος είναι κοντά τους αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ τους ενημέρωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με πρώτο μέλημα να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του φράγματος Λαδούκου, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.   

Σχόλια