default-image

Ν. Μαριάς: "Διαγραφή του επονείδιστου χρέους τώρα"

Οικονομία
Ν. Μαριάς: "Διαγραφή του επονείδιστου χρέους τώρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη 14/1/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Aντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς, ζήτησε να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους της Ελλάδας εδώ και τώρα.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, «ο παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης, αυτοί που ηγήθηκαν στις κυβερνήσεις και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο κ. Γιούνκερ, αφού γέμισαν την ευρωπαϊκή κοινωνία με στρατιές φτωχών και ανέργων τώρα νίπτουν τας χείρας τους και σαν νέοι μαθητευόμενοι μάγοι υπόσχονται ένα επενδυτικό πακέτο που δήθεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Όμως επενδύσεις δε γίνονται με αέρα κοπανιστό αλλά με κεφάλαια τα οποία δε διαθέτει το σχέδιο Γιούνκερ».

Και απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη πρωθυπουργό της Λεττονίας, που αυτό το εξάμηνο ασκεί την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επενδύσεις στον ευρωπαϊκό Νότο που πλήττεται από την ανεργία δεν πρόκειται να γίνουν εάν δε λυθεί το πρόβλημα του δημοσίου χρέους που σαν μυλόπετρα, κ. πρωθυπουργέ, συνθλίβει τις χώρες αυτές».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Γι' αυτό πρέπει να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους στην Ελλάδα και κούρεμα του δημοσίου χρέους των υπολοίπων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Γιατί μόνο έτσι θα απελευθερωθούν δημόσιοι πόροι που αντί να πηγαίνουν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών θα επενδυθούν στην ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που δε θα πρέπει να στοχεύει στην ευημερία των αριθμών και των κερδών αλλά στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τέλος ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την κατάργηση της λιτότητας και την τόνωση της ζήτησης».

Δείτε στο βίντεο την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News