default-image

Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου με Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Κρήτη
Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου με Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχε σήμερα Τετάρτη στη Λότζια ο Κουβανός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στα πλαίσια της ολιγόωρης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον κ. Κάστρο, τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα κ. Oσβάλντο Κομπόλτσο και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε στο γραφείο του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Μανόλης Συντυχάκης.

Οι κ. Λαμπρινός και Κάστρο αντάλλαξαν απόψεις για τη διεθνή πολιτική και οικονομία, για την Κρήτη και την Κούβα.

Ο κ. Κάστρο, γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του "Το τίμημα του ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου", επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Κρήτης και για τα μνημεία του Ηρακλείου.

Παράλληλα εξέφρασε στο δήμαρχο την ικανοποίησή του που βρίσκεται στο νησί μας γιατί, όπως είπε, η Κούβα είναι νησί όπως η Κρήτη.

«Επισκέφτηκα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για να γνωρίσω από κοντά την ιστορία του νησιού σας και βλέποντας τα έργα του μινωικού πολιτισμού κατάλαβα ότι αυτός ο πολιτισμός που προϋπήρχε του αθηναϊκού ήταν όπως είναι σήμερα ο λαός της Κρήτης: αγωνιστής», επισήμανε ο κ. Κάστρο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε ότι είχαν με τον κ. Κάστρο μια ευχάριστη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής αναφορά και για την έδρα νεοελληνικών σπουδών με την ονομασία "Νίκος Καζαντζάκης" στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας.

 Ο κ. Λαμπρινός στο τέλος της συνάντησης πρόσφερε τον τόμο του έργου "Κρητικός πόλεμος" της Χρυσούλας Τζομπανάκη μεταφρασμένο στα Αγγλικά στον κ. Κάστρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News