default-image

Δ. Κουτσούμπας: "Θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας"

Ελλάδα
Δ. Κουτσούμπας: "Θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ΚΚΕ δε θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παράλληλα μίλησε για ανάγκη ενός ισχυρού ΚΚΕ και όχι ενός «μπαλαντέρ» υποταγής του λαού.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, εξαπέλυσε επίθεση κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι μιλά εξ ονόματος της Αριστεράς, ωστόσο στο κόμμα του «υπάρχουν άνθρωποι που ήταν σύμβουλοι του κ. Σημίτη».

Μάλιστα εκτίμησε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας θα σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία το πιθανότερο είναι να είναι κυβέρνηση συνεργασίας ή ανοχής, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η πόλωση μπορεί να προκαλέσει διαρροή ψηφοφόρων. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το θέμα δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και ο σχηματισμός της, αλλά και η αναγκαιότητα ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης που θα στηρίξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα. «Απευθυνόμαστε στο 30% του λαού που βλέπει την όλη εξέλιξη της Ε.Ε. από την ΕΟΚ, στο Μάαστριχτ και στο σήμερα και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι υπάρχει, βάσει των προγραμμάτων και της στρατηγικής κατεύθυνσης σειράς κομμάτων, η αντικειμενική βάση για το σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και «μεγάλου συνασπισμού», προσθέτοντας ότι πολιτικά αυτό δεν είναι ώριμο τώρα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πόλωση».

Για τον κ. Τσίπρα εκτίμησε ότι «θα βρει 3-4 για να συνεργαστεί». «Σε αυτό, όπως είπε, «είναι διαθέσιμα άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου». Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το Κόμμα του δε θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση και δε θα παρέχει οποιαδήποτε στήριξη.

Αναφορικά με την αντίδρασή του σε αποστροφή του κ. Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «είναι καθήκον μας να απαντάμε όταν εγκαλεί με περισσό θράσος το ΚΚΕ», ενώ σε ερώτημα «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται παρά την άρνηση του ΚΚΕ για στήριξη ή ανοχή», απάντησε ότι η Κουμουνδούρου απευθύνεται σε ένα αριστερό ακροατήριο που θέλει να φύγει η σημερινή κυβέρνηση», ενώ επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι αυτός ο κόσμος να σκεφτεί και σε ποιόν δίνει την εντολή».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερός», επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μιλά στο όνομα της Αριστεράς», και έκανε λόγο για συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ «αριστερών που ήταν με τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον τη θέση του ΠΑΣΟΚ «δίνοντας διαπιστευτήρια».

Παράλληλα, σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να ομιλεί εξ ονόματος της Αριστεράς, ωστόσο στο κόμμα του «υπάρχουν άνθρωποι που ήταν σύμβουλοι του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου, όπως είναι η κ. Τζάκρη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News