default-image

Επίσκεψη Μιχ. Κριτσωτάκη στο υπουργείο Τουρισμού

Κρήτη
Επίσκεψη Μιχ. Κριτσωτάκη στο υπουργείο Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη, επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου τα γραφεία του υπουργείου Τουρισμού, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Αφού ενημερώθηκε από το γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και τους γενικούς διευθυντές, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τους εργαζόμενους του υπουργείου Τουρισμού και παρουσίασε βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεών του για τον τουρισμό.

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στη σύσταση υπουργείου Τουρισμού, «η οποία», όπως είπε, «υπήρξε μια σημαντική κίνηση και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και ελπιδοφόρα». Δυστυχώς, όπως τόνισε, το μόνο που κατάφερε το υπουργείο της απελθούσας κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είναι «να μετατραπεί σε γραφείο διεκπεραίωσης αιτημάτων των μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού και να αποσπάσει αρμοδιότητες από τον ΕΟΤ».

Εντέλει, είπε ο κ. Κριτσωτάκης, «ούτε η δημόσια διοίκηση έγινε πιο λειτουργική ούτε το υπουργείο διαδραματίζει τον ισχυρό πολιτικό ρόλο που θα μπορούσε. Αντιθέτως, μεταφέρονται κομβικές ως τώρα κρατικές αρμοδιότητες στα χέρια των μεγάλων ιδιωτών.

Όσο για τις περίφημες θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τουρισμό, αυτές προσανατολίστηκαν κυρίως στην εκχώρηση νομοθετικών υπερεξουσιών στην Όλγα Κεφαλογιάννη και στην απορρύθμιση του κλάδου των τουριστικών επιχειρήσεων».

«Χαρακτηριστικό και σκανδαλώδες παράδειγμα», όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής, «είναι οι υπουργικές αποφάσεις για τις προδιαγραφές των καταλυμάτων, που εκδίδονται… στο παρά πέντε των εκλογών!».

Όπως σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του κ. Κριτσωτάκη, «ευτυχώς, η προσέλευση των εργαζόμενων, ακόμα και υπαλλήλων-θύματα του μνημονιακού μέτρου της διαθεσιμότητας, ήταν αθρόα και η συζήτηση ζωντανή».

Επίσης, σημειώνει πως «στο πολυδιαφημισμένο υπουργείο δεν έχει προβλεφτεί... χώρος συνεδριάσεων για το Σύλλογο Υπαλλήλων και έτσι δεκάδες άτομα αναγκάστηκαν να στριμωχτούν σε ένα μικρό χώρο!».

Όπως υπογραμμίζεται τέλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απέναντι σε κάθε είδους λογική οριζόντιας κατεδάφισης του Δημοσίου. Θέση αρχής για εμάς αποτελεί η συνεχής διαβούλευση (όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα), ο αγώνας για τη διαφάνεια και η λαϊκή συμμετοχή.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τον κόσμο του τουρισμού στις 25 Γενάρη να υπογράψει με τον πιο καταφατικό τρόπο το τέλος των μνημονιακών πολιτικών υποβάθμισης και απαξίωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News