Ειδήσεις

Ένοχοι πατέρας και γιος για πυροβολισμό συγγενούς τους

Ένοχο έκρινε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης τον 51χρονο, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή στον 29χρονο γιο του, που κάθισαν μαζί στο εδώλιο με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αντίστοιχα, σε βάρος 43χρονου συγγενούς τους - ανιψιό του πρώτου και ξάδερφο του δεύτερου - μετά από αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τους πριν από περίπου 2 χρόνια στη Γέργερη.

Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2013, όταν βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 44χρονου στο πόδι έξω από σπίτι της οικογένειας στη Γέργερη. Όπως έγινε γνωστό, αφορμή για το αιματοκύλισμα αποτέλεσαν κτηματικές διαφορές.  

Ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε χθες στο δικαστήριο πως ναι μεν πυροβόλησε προς τον ξάδερφό του όχι όμως με σκοπό να τον χτυπήσει, ενώ συμπλήρωσε πως πυροβόλησε προς το έδαφος. Τότε ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα, αλλά και σε κλινική, για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να πάρει τελικά εξιτήριο.

Οι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης κατάφεραν και συνέλαβαν τον 29χρονο τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι του στη Γέργερη. Κρυβόταν δίπλα στην κρεβατοκάμαρα σε κρύπτη βάθους τεσσάρων μέτρων.

Στον 51χρονο επιβλήθηκαν 5 χρόνια και 2 μήνες, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στον 29χρονο 14 χρόνια, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η κατηγορία ωστόσο από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αλλά επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια