default-image

"Φτιάχνει" από το απόγευμα ο καιρός

Κρήτη
"Φτιάχνει" από το απόγευμα ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις καταιγίδες, τις αστραπές και τους κεραυνούς που για μια ακόμα φορά προκάλεσαν προβλήματα, το σκηνικό του καιρού και πάλι αλλάζει.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, από σήμερα το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των καιρικών φαινομένων με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία το σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη, αρχικά στις πιο πολλές περιοχές του νησιού θα επικρατούν λίγες νεφώσεις με πιθανές τοπικές ασθενείς παροδικές βροχές. Ωστόσο σιγά-σιγά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, όπως είπε ο μετεωρολόγος, MSc Μανόλης Λέκκας, «ο καιρός σήμερα το πρωί φαίνεται ότι κρατάει ακόμα νεφώσεις με κάποιες βροχές, οι οποίες όμως αναμένεται ότι θα έχουν έναν πιο ήπιο χαρακτήρα. Επίσης από το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή ύφεση του καιρού και από το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι ήδη από σήμερα θα παρουσιάσουν εξασθένηση, με την ένταση τους να κυμαίνεται από τα 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με τάση περαιτέρω εξασθένησης μέχρι το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ξεκινήσει η ελάχιστη από τους 7 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη να φτάνει κοντά στους 12 βαθμούς.

Για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις, ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί καλός, οπότε και σε όλο το νησί θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Αύριο Πέμπτη, ωστόσο, οι άνεμοι ενισχύονται από δυτικές διευθύνσεις, αλλά ιδιαίτερα στα δυτικά και στις θαλάσσιες περιοχές και στα πελάγη, όπου θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Στη συνέχεια όμως και πάλι θα εξασθενήσουν.

Γενικά Παρασκευή, Σάββατο αλλά και Κυριακή θα επικρατήσει καλοκαιρία με αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα η Παρασκευή θα δώσει θερμοκρασίες πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία το σαββατοκύριακο να φτάνει και τους 17 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News