Ειδήσεις

Οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις προκρατήσεις

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον Ελληνικό αλλά και Κρητικό τουρισμό, στην πιο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο των κρατήσεων οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί από το προεκλογικό σκηνικό και κυρίως από ορισμένα αρνητικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό που κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι προκρατήσεις παραμένουν αλώβητες, ωστόσο καταγράφεται μια μικρή ανάσχεση στη ροή των κρατήσεων, όχι όμως τέτοια που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ήπιου προεκλογικού κλίματος.

Παρά τις όποιες προσπάθειες εκφοβισμού των τουριστών από ανταγωνίστριες χώρες, οι τουρίστες εξακολουθούν να δείχνουν τη προτίμηση τους στον Ελληνικό Τουρισμό ο οποίος όπως υποστηρίζουν ξενοδόχοι, καταγράφει μεγάλη δυναμική επιδεικνύοντας παράλληλα εξαιρετικό πρόσωπο στο εξωτερικό. Εκατομμύρια τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα και Κρήτη για τις διακοπές τους, με τις κρατήσεις να συνεχίζονται, με ελάχιστη διαφορά στη ροή των κρατήσεων, απ' αυτές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης

Σε ότι αφορά τη Ρωσική πανωλεθρία, τουριστικοί παράγοντες εκφράζουν τη πεποίθησή τους, ότι το κενό της Ρωσικής αγοράς θα καλυφθεί από τις παραδοσιακές και άλλες αγορές και απεύχονται αυτή την ώρα, τα χειρότερα σενάρια με φόντο τις εθνικές εκλογές.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια