default-image

Anonymous: Πρώτο «χτύπημα» σε γαλλικό φιλοτζιχαντιστικό ιστότοπο

Επιστήμη
Anonymous: Πρώτο «χτύπημα» σε γαλλικό φιλοτζιχαντιστικό ιστότοπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος στόχος-χτύπημα των Anonymous εξετελέσθη: σύμφωνα με ανακοίνωση των ίδιων των χάκερ, οι Anonymous «κατέβασαν» έναν γαλλικό ιστότοπο που συνδέεται με τους εξτρεμιστές, το Ansar-alhaqq.net. Μέχρι σήμερα, απόγευμα Δευτέρας, το Ansar-alhaqq.net παρέμενε ανενεργό και εξακολουθεί να οδηγεί τους χρήστες στη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo.  

Την ίδια στιγμή, το καινούργιο βίντεο των Anonymous έχουν δει πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι σε όλο το κόσμο. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο YouTube την περασμένη Παρασκευή, και σε αυτό οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει ότι θα κήρυτταν τον πόλεμο εναντίον όλων των τζιχαντιστών αλλά και των διαδικτυακών site που επικροτούν τις πράξεις τους.

«Η ελευθερία της έκφρασης υπέστη απάνθρωπη επίθεση» αναφέρει στα γαλλικά ένα πρόσωπο που φορά τη μάσκα του Γκάι Φοκς (γνωστή από την ταινία «V for Vendeta») στο βίντεο.

Οι Anonymous απευθύνονται προς «την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλους τρομοκράτες», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικτυακής επιχείρησης Charlie Hebdo (#Op charlie Hebdo) με στόχο να εκδικηθούν για τη σφαγή στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo με κυβερνοεπιθέσεις στους δικτυακούς τόπους των τζιχαντιστών. «Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος και άλλοι τρομοκράτες θα σας «ρίξουμε» τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει ο άντρας με την παραμορφωμένη φωνή.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News