default-image

Π. Μηλιαράκης: Κάνουν λάθος οι Γερμανοί

Π. Μηλιαράκης: Κάνουν λάθος οι Γερμανοί

«Κάνουν μεγάλο λάθος οι Γερμανοί. Καμία βάση δεν έχουν οι αιτιάσεις Γεγκερ. Τα όσα λένε είναι πολιτικοί ισχυρισμοί κι όχι νομικές θέσεις. Εδώ μιλάμε για μια πολεμική αρπαγή. Μέχρι χρυσό από την Τράπεζα της Ελλάδος έχουν αρπάξει και είναι αποδεδειγμένα όλα αυτά.» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο984 και το Γ. Σαχίνη, ο Πέτρος Μηλιαράκης, Κρήτης νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τις δηλώσει του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ότι το κεφάλαιο των επανορθώσεων, αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έχει κλείσει.

Οι δηλώσεις Γέγκερ, έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν κλίμα και υπό το φόβο μια  επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, ανέφερε ο κ. Μηλιαράκης.

Σε ότι αφορά το ποσό των 11δις που φέρεται ως το ποσό που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους,  ο κ. Μηλιαράκης δήλωσε πως θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση καθώς το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί ούτε κατ' ελάχιστο στα οφειλόμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News