Ειδήσεις

Σημάδια βελτίωσης για το 10 κοριτσάκι με εγκεφαλίτιδα

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά τα δύο σοβαρά περιστατικά που έφτασαν από τα Χανιά το ένα και από το Βενιζέλειο το άλλο. Το 16μηνο βρέφος με τη μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο, σε σταθερή όμως κατάσταση, ενώ το 10χρόνο κοριτσάκι με την εγκεφαλίτιδα, που έφτασε στο ΠΑΓΝΗ με υψηλό πυρετό και μερική απώλεια συνείδησης, φαίνεται ότι εμφανίζει ήδη σημάδια βελτίωσης. Και στις δύο περιπτώσεις, οι γιατροί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή κατάσταση, δίνουν πραγματική μάχη.

Το 16 μηνών αγοράκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το παιδάκι διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ το βράδυ της Παρασκευής, με διαγνωσμένη σηψαιμική μηνιγγίτιδα. Βρίσκεται ακόμη σε καταστολή, με τους γιατρούς της Μονάδας να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, η οποία θεωρείται αυξημένου κινδύνου.

Οι γιατροί, που έχουν από την πρώτη κιόλας στιγμή δώσει προτεραιότητα στην ίδια τη ζωή του 16μηνου βρέφους, αναμένουν να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάστασή του για να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις, αλλά και διερεύνηση τυχόν προβλημάτων που πιθανά να έχει προκαλέσει στο αγοράκι η μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Ήδη όλο το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού έχει λάβει την απαραίτητη αγωγή, ενώ και ο ευρύτερος κύκλος της οικογένειας, που είχε έρθει σε επαφή με το βρέφος, έχει υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, υπό το φόβο μετάδοσης.

Δεν είναι όμως μόνο το 16μηνο βρέφος που έχει σημάνει άτυπο συναγερμό στο νοσοκομείο, αφού στη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται και το 10χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Βενιζέλειο και από 'κει στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλίτιδα. Πάντως, το σενάριο ότι η εγκεφαλίτιδα προκλήθηκε από μηνιγγίτιδα δεν επιβεβαιώθηκε και έτσι οι εξετάσεις, όπως τόνισε η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου, συνεχίζονται.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με υψηλό πυρετό και μερική απώλεια συνείδησης, ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα η κατάστασή του εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, που έχουν δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς να μην το έχουν διασωληνωμένο.

Σχόλια