default-image

Tσίπρας: "Οι δεσμεύσεις ισχύουν αν είμαστε αυτοδύναμοι"

Ελλάδα
Tσίπρας: "Οι δεσμεύσεις ισχύουν αν είμαστε αυτοδύναμοι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανές θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας τις πιέσεις που θα ασκηθούν ώστε να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις του σε περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μιλώντας κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών Ενώσεων και Σωματείων ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι δεσμεύσεις που έχει περιγράψει «ισχύουν υπό την βασική προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν αυτό δεν συμβεί, θα αναγκαστεί να συζητήσει όρους με ενδεχόμενους κυβερνητικούς εταίρους ή και ότι θα διεκδικήσει σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση την αυτοδυναμία.

Κατά τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει το in.gr, στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν, ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να καταδείξει την σημασία της επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας (σημειώνεται ότι ανάλογη επισήμανση είχε κάνει προ τριμήνου ο βουλευτής Αττικής Αλ. Μητρόπουλος). Υπήρξαν ωστόσο και ερμηνείες σύμφωνα με τις οποίες η φράση αυτή του κ. Τσίπρα θα συνιστά ένα άλλοθι σε περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Παρά ταύτα, τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και στελέχη του κόμματος σημείωναν λίγη ώρα αργότερα ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο» και «προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News