Ειδήσεις

"Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, στον αντίποδα της Ν.Δ."

«Σε σημερινή συνέντευξη σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο η κ. Κεφαλογιάννη κάνει ένα πράγματι θετικό βήμα! Επιτέλους αναγνωρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό που μέχρι τώρα ήταν "αόρατη" γι' αυτήν, εγκαταλείπει τη γνωστή κυβερνητική αλαζονεία, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη λανθασμένη πολιτική συνταγή», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, τονίζοντας ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας «είναι η ευημερία των λίγων και πλούσιων ιδιωτών», ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο τουρισμός με πραγματική κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Ο κ. Κριτσωτάκης τόνισε πως «δεν εκλαμβάνουμε σε καμία περίπτωση τη διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη πολιτική ως κατηγορία, αλλά ως πραγματικότητα - μια πραγματικότητα, που την έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός. Οι κατηγορίες που προσάπτει η πρώην υπουργός στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς αστήριχτες και δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις στις προτάσεις μας για τον τουρισμό, οι οποίες γνωρίζουν ευρύτατη και ενισχυμένη αποδοχή».

«Όσο για την αναφορά στον κρατισμό», είπε ο κ. Κριτσωτάκης, «είναι αποκλειστικά στη φαντασία της Ν.Δ. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, διαρκή και δημόσια διαβούλευση με την κοινωνία, συνέργειες με τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς, συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και ισχυροποίηση των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στη γραπτή του δήλωση τονίζοντας πως «η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η ευημερία των λίγων και πλούσιων ιδιωτών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τουρισμός με πραγματική κοινωνική ανταποδοτικότητα. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Σχόλια