Ειδήσεις

Επίσκεψη Μ. Σενετάκη στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου

Η απελευθέρωση πόρων με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του υποψήφιου βουλευτή κ. Μάξιμου Σενετάκη με τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Νίκο Ροκαδάκη.

Παράλληλα, ο στόχος της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη και η αποφόρτιση των υπηρεσιών, από περιττή γραφειοκρατεία και ουρές, είναι ένα στοίχημα που υποστηρίζει ο Μάξιμος Σενετάκης και το οποίο φαίνεται να κερδίζεται, καθώς, όπως είπε ο διοικητής του ΙΚΑ έχουν γίνει αρκετά βήματα και αυτό αρχίζει πλέον να φαίνεται με αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα.

Το σύστημα ATLAS, η απογραφή και η "Διασύνδεση" με το υπουργείο Δικαιοσύνης προσφέρουν ένα σύγχρονο εργαλείο, προκειμένου να γίνεται σωστά και με διαφάνεια η απονομή συντάξεων, χωρίς τις αστοχίες του παρελθόντος. Στην πρόταση του Μάξιμου Σενετάκη για την επίσπευση του εκσυγχρονισμού του ασφαλιστικού συστήματος και στη βέλτιστη αξιοποίηση ικανών στελεχών του Δημόσιου συμφώνησαν, όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα άμεσα θέματα, στους βραχυπρόθεσμους στόχους είναι η ενοποίηση των επιτροπών του ΚΕΠΑ, σε ένα χώρο, στο ισόγειο του κτιρίου του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει η ταλαιπωρία για τους ΑΜΕΑ. Συμπληρωματικά η ενοποίηση των Επιτροπών σε ένα χώρο θα βοηθήσει στην προσπάθεια επίσπευσης της πιστοποίησης από τα ΚΕΠΑ.

Σε αυτό το θέμα μάλιστα εκτιμάται ότι μετά από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών το σύστημα θα είναι σε θέση να απονέμει την πιστοποίηση εντός διαστήματος δυο μηνών, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μάξιμος Σενετάκης επισκέφτηκε τα γραφεία των Υπηρεσιών του ΙΚΑ συνομιλώντας με τους υπαλλήλους.

Μάλιστα συναντήθηκε με γνώριμους από την Προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ, με την οποία είχε ασχοληθεί, προκειμένου να μην χαθούν ανθρώπινοι πόροι και να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες που είχαν πραγματικά ανάγκη από προσωπικό με υψηλά προσόντα.

Σχόλια