default-image

Ιεράπετρα: Ελπίζει η αγορά με εκπτώσεις που φτάνουν το 60%

Κρήτη
Ιεράπετρα: Ελπίζει η αγορά με εκπτώσεις που φτάνουν το 60%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποτονικά λόγω κακοκαιρίας ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στη Γεραπετρίτικη Αγορά, που ελπίζει σε άνοδο του τζίρου των καταστημάτων, καθώς πολλές αρνητικές συγκυρίες δε βοήθησαν κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μείνει ικανοποιημένος ο εμπορικός κόσμος από την κίνηση και τις καλές εισπράξεις.

«Ο καλός καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα δε βοήθησε τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης να δουλέψουν ικανοποιητικά. Οι χαμηλές τιμές των κηπευτικών μέχρι τις αρχές του καινούργιου χρόνου, στέρησαν την Γεραπετρίτικη Αγορά από το αγροτικό χρήμα που κινεί τα πάντα στον τόπο μας, ενώ η προκήρυξη των εκλογών έχει χαλάσει την ψυχολογία των καταναλωτών και τους έχει προβληματίσει. Τα λίγα χρήματα που έχουν εισπράξει στο μεταξύ όσοι πρόλαβαν να πουλήσουν το λάδι που παρήγαγαν, δεν ήταν αρκετά για να κινηθεί η αγορά, γιατί ο κόσμος με αυτά τα χρήματα κάλυψε άλλες υποχρεώσεις», μας είπε ο έμπορος κ. Μανόλης Κουρίνος.

«Περιμένουμε τώρα από τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν υποτονικά να δούμε μια άσπρη μέρα. Οι συνάδελφοι μου έμποροι, ελπίζουν ξεκινώντας με μεγάλες εκπτώσεις από την αρχή ότι θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα. Κατά την περίοδο των εορτών το εμπορικό κέντρο είχε αρκετή κίνηση και σε αυτό βοήθησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου που οργανώθηκαν στην κεντρική πλατεία. Η γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε άλλαξε την ψυχολογία του κόσμου, που στο μεταξύ δεν είχε αγοραστική δύναμη», κατέληξε ο κ. Κουρίνος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας βοήθησε να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και για 15 μέρες χιλιάδες κόσμου κυκλοφόρησε στο Εμπορικό Κέντρο. Όσοι περίμεναν θεαματικούς τζίρους στα ταμεία των καταστημάτων τους, γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα στα πορτοφόλια των καταναλωτών.

«Τώρα έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα και θα τελειώσουν στις 28 Φεβρουαρίου Τα μαγαζιά της Ιεράπετρας προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων από την αρχή, που φτάνουν το 60%. Μέχρι τα Χριστούγεννα η αγορά ήταν στεγνή Δεν υπήρχε ρευστό να καλυφτούν ούτε τα πάγια των επιχειρήσεων. Οι καταναλωτικές δαπάνες υπολογίζουμε ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Πιστεύω ότι μια μέση οικογένεια έχει μειώσει τα ψώνια της γύρω στα 100 ευρώ ανά άτομο. Ειδικά εδώ στην Ιεράπετρα το πρόβλημα είναι φέτος μεγάλο με τη μεγάλη μείωση των αγροτικών εισοδημάτων. Ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαριστεί πάντως, όλους εκείνους, που έμειναν και στήριξαν με τις μικρές τους δυνάμεις την αγορά της Ιεράπετρας. Ευχαριστεί επίσης το Δήμο, τον Πολιτιστικό του Οργανισμό, και τους χορηγούς, που συνέδραμαν στην διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων», προσθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Απόστολος Παπαϊωάννου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, ζητά από τους καταναλωτές να εμπιστεύονται την αγορά της πόλης τους, αλλά και να ελέγχουν τις τιμές προ και μετά τις εκπτώσεις, για να είναι σίγουροι ότι έχουν αγοράσει σε τιμές πραγματικών εκπτώσεων τα αγαθά που τους ενδιαφέρουν.

«Επειδή σε περίοδο οικονομικής κρίσης τα χρήματα έχουν μεγαλύτερη αξία και θα πρέπει να τα καταναλώνουμε με φειδώ, συνιστώ στους καταναλωτές πριν προβούν σε αγορές, να ερευνήσουν πάρα πολύ καλά και να βεβαιωθούν για τις προ και μετά τις εκπτώσεις τιμές, που αναγράφονται στα προϊόντα που θέλουν να ψωνίσουν. Έτσι θα είναι σίγουροι ότι αγόρασαν κάτι με πραγματική έκπτωση, θα εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο τις ντόπιες επιχειρήσεις, που εμείς γνωρίζουμε ότι σε κάθε εκπτωτική περίοδο κάνουν πραγματικές και πολύ μεγάλες εκπτώσεις, για να κρατήσουν τον κόσμο εδώ. στον τόπο μας. Τώρα πλέον το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που μας έχει κυριεύσει όλους, μας επιβάλει να κατανοήσουμε ότι, αν αφήνουμε τα χρήματα στον τόπο μας, αυτά σύντομα θα επιστρέψουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο και πάλι στο πορτοφόλι μας», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News