Ειδήσεις

Η αγορά Ηρακλείου-Ρεθύμνου κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα

Για μία ακόμη φορά η αγορά του Ηρακλείου "κράτησε" στις γιορτές, καθώς η κίνηση - σύμφωνα με την πανελλήνια Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων - ήταν συγκρίσιμη με την αντίστοιχη περσινή.

Ακριβώς ίδια ήταν και η εικόνα στο Ρέθυμνο, ωστόσο αυτές οι δύο πόλεις ήταν οι μόνες πόλεις της Κρήτης που δεν είχαν απώλειες στην εορταστική αγορά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα η ΕΣΣΕ.

"Πρωταθλήτρια" Κρήτης στις απώλειες είναι η πόλη του Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η αγοραστική κίνηση κατά την εορταστική περίοδο παρουσίασε σημαντική πτώση στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, με τους εμπόρους να επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους στην περίοδο των εκπτώσεων που άρχισε σήμερα.

Η καταγραφή της κατάστασης αφορά τις αναφορές των εμπορικών συλλόγων των ελληνικών πόλεων, μεταξύ των οποίων δίνονται στοιχεία και από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των εορτών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο καταγράφηκαν απώλειες μεταξύ 21 και 30%, στα Χανιά απώλειες από 11 έως 20%, στην Ιεράπετρα από 10% έως 20%, ενώ μικρότερες ήταν οι απώλειες στην αγορά της Σητείας, που κυμάνθηκαν μεταξύ 0 και 10%.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια