default-image

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δύο σκυλιά

Κρήτη
Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δύο σκυλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχίλα όπως επίσης και τη μεγάλη αντίδραση των φιλόζωων έχουν προκαλέσει δύο ακόμα περιστατικά θανάτωσης σκύλων που σημειώθηκαν στο Καστέλι Ηρακλείου και σε περιοχή των Χανίων. Ωστόσο, το ένα περιστατικό, αυτό που εκτυλίχθηκε στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, οδήγησε στη σύλληψη του δράστη, που δε δίστασε να σηκώσει το όπλο και να σκοτώσει ένα ζώο.

Ειδικότερα, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 43χρονος, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ σκυλί βυθίζοντας στη θλίψη και την απόγνωση το 45χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχασε τον πιστό του φίλο. Η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είχε βγει με τα σκυλιά του για κυνήγι κοντά στο ποιμνιοστάσιο του δράστη. Αυτό φαίνεται να ήταν το γεγονός που ενόχλησε το δράστη, ο οποίος δε δίστασε να βγάλει το δίκαννο και να πυροβολήσει 4 φορές με στόχο τα σκυλάκια. Από τα σκάγια νεκρό έπεσε ένα σκυλί, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν άλλα δύο σκυλιά, τα οποία πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Φανερά σοκαρισμένος, ο 45χρονος ιδιοκτήτης του ζώου ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου, οπότε ο δράστης αναζητήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της περιοχής, αλλά και του ΤΑΕ Ηρακλείου. Πάνω του κατά τη σύλληψη είχε το δίκαννο και τέσσερα πλήρη φυσίγγια και τώρα είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου προστασίας των ζώων αλλά και οπλοχρησίας.

Θύμα μια μαμά ράτσας ροντβάιλερ: Τα μικρά της δεν εγκατέλειπαν το άψυχο σώμα

Μια μέρα μετά και συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου άλλο ένα περιστατικό φρικτής θανάτωσης ζώου εκτυλισσόταν στην περιοχή Μυλωνιανά των Χανίων. Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν ένα τηλεφώνημα ενημέρωσε τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων ότι στην περιοχή Μυλωνιανά υπάρχει ένα νεκρό θηλυκό σκυλί, δεμένο σε ένα αυτοκίνητο, με τα κουταβάκια του να το περιβάλλουν κλαίγοντας, αντιλαμβανόμενα ότι έχασαν τη μανούλα τους.

Επρόκειτο για ένα σκυλί ροντβάιλερ, το οποίο άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν πυροβολήσει και το μετέφεραν ξεψυχισμένο για να το εγκαταλείψουν στη συνέχεια σε ερημική περιοχή μαζί με τα κουταβάκια του. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων που έσπευσε στο σημείο και αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια να συλλάβουν τους δράστες πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα από όλα τα σημεία, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη σύλληψη του/των δράστη/ών.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News