default-image

Η κάθοδος των κορυφαίων στην Κρήτη

Κρήτη
Η κάθοδος των κορυφαίων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνονται πλέον οι προεκλογικές περιοδείες σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων κομματικών στελεχών στην Κρήτη, αφού σιγά-σιγά αρχίζουν και λιγοστεύουν για τα καλά τα χρονικά περιθώρια και οι ημέρες της πρωτοφανούς αυτής προεκλογικής περιόδου-εξπρές.

Η ατζέντα για τους αρχηγούς των κομμάτων είναι ιδιαίτερα πιεσμένη, με τα κομματικά επιτελεία να έχουν βάλει κάτω τα ημερολόγια και τα μπλοκάκια αναζητώντας ημερομηνίες για τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες και σε τοπικό επίπεδο.

Η αρχή γίνεται από νωρίς την εβδομάδα αυτή που διανύουμε, καθώς αύριο αναμένεται στο νησί ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 8 το βράδυ. Οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο είναι σίγουρο πως ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει, όσο του επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια, επαφές και συναντήσεις.

Ο επικεφαλής του "Ποταμιού", με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει γνωστός, αναμένεται να ξαναέλθει στο νησί μετά από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου, προκειμένου να μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο Ηράκλειο.

Την Πέμπτη ο Βενιζέλος

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην προεκλογική ομιλία του κόμματος. Ο προγραμματισμός είχε γίνει εδώ και καιρό. Δεν άλλαξε κάτι. Και έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται την Πέμπτη εδώ για να μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Ήδη στο τοπικό "στρατόπεδο" του ΠΑΣΟΚ τρέχουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση.

«Οι κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα και την κοινωνία δεν μπορεί να ληφθούν στο πλαίσιο της ακραίας πόλωσης που προκαλούν οι μονομάχοι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΠΑΣΟΚ ως καθοριστικό ρυθμιστή, η χώρα μπορεί να περάσει στην επόμενη μέρα με ασφάλεια και σταθερότητα. Με οικονομική ανάκαμψη και απασχόληση. Με ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο.

Σας καλούμε την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική εκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει στο "Ατλαντίς". Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στις 20 η Αλέκα Παπαρήγα

Επόμενη δεδομένη, βάσει επίσημων ανακοινώσεων, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα είναι αυτή του ΚΚΕ. Συγκέντρωση που θα γίνει στις 20 του μήνα, δηλαδή την επόμενη Τρίτη, με ομιλητή όχι το νυν γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά την προκάτοχό του και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κεντρική αυτή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", ενώ ως προεόρτια έχουν προγραμματιστεί ένα σωρό εκδηλώσεις και ομιλίες. Αρχής γενομένης από τη σημερινή σύσκεψη-συζήτηση με δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη, Μανόλη Δανδουλάκη και Εμμανουέλας Σοφίου.

Σαμαράς-Τσίπρας

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό αποτελούν οι ακριβείς ημερομηνίες καθόδου των δύο βασικών μονομάχων της 25ης Ιανουαρίου. Του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Το ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κατέβουν εδώ θεωρείται δεδομένο και δε χωρά αμφισβήτηση. Εκείνο που αναζητείται είναι οι ιδανικές ημερομηνίες τόσο λόγω του πιεσμένου προγράμματος, όσο και του γεγονότος πως και οι δύο επιθυμούν να μιλήσουν στο Ηράκλειο προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Για τον πρωθυπουργό, παραδοσιακά η Κρήτη και δη το Ηράκλειο αποτελεί έναν εκ των τελευταίων του προεκλογικών σταθμών. Στα κεντρικά της Ν.Δ. αναζητούν ημερομηνίες σε ένα ασφυκτικά πιεσμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που βγήκε εκτός προγράμματος και λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη Γαλλία, με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στο χθεσινό συλλαλητήριο κατά της βίας και τρομοκρατίας στο Παρίσι.

Οι πληροφορίες ήθελαν ως πιθανότερη ημερομηνία καθόδου την 17η Ιανουαρίου, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις νεώτερες πληροφορίες που διαρρέουν από την Συγγρού.

Βεβαίως στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά περιμένουν να δουν και πότε θα κατέβει εδώ ο Αλέξης Τσίπρας. Κάθοδος που πλέον έχει "κλειδώσει" σήμερα, καθώς το Ηράκλειο θα είναι ο τελευταίος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα.  

Στις 21 του μήνα ο Παπανδρέου στο Ηράκλειο

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, επίσης δεν έχει οριστικοποιηθεί η μέρα της δικής του ομιλίας στο Ηράκλειο. Ωστόσο οι πληροφορίες της "Ν.Κ." αναφέρουν ως πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Και εδώ βασικό κριτήριο ήταν το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και τα τοπικά στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. θέλουν το Ηράκλειο να είναι εκ των τελευταίων προεκλογικών σταθμών για τον πρώην πρωθυπουργό.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News