default-image

Δ. .Ραπανάκης: "Οι επιχειρήσεις που κόβουν την ανάσα"

Κρήτη
Δ. .Ραπανάκης: "Οι επιχειρήσεις που κόβουν την ανάσα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα τη χώρα, συνοδευόμενο από χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και βροχές έντονες κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχει εκδοθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

«Οι άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω κακοκαιρίας ελλοχεύουν πάντα κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών», επισημαίνει ο περιφερειακός διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Ραπανάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.  

Ενδεικτικές και οι περιγραφές του για τις πλέον σοβαρές και επικίνδυνες επιχειρήσεις της υπηρεσίας κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, με τους 50 με 55 πυροσβέστες σε όλο το νησί να δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Στις πιο επικίνδυνες από αυτές, ο απεγκλωβισμός δύο ζευγαριών από ξενοδοχείο στο Λιβάδι Κρουσώνα με ένα από τα μέλη του να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, η παροχή βοήθειας σε 34 εκδρομείς-προσκυνητές στη Μονή Κουδουμά που πέντε ημέρες μετά την έναρξη του χιονιά διαπίστωσαν, σύμφωνα με τα όσα είπαν, πως οι προμήθειές τους τελείωναν, ο απεγκλωβισμός του Αγιορείτη μοναχού και μίας γυναίκας με προβλήματα υγείας από το Σελάκανο, καθώς και η σωτηρία κτηνοτρόφου στις Ασίτες που το χιόνι τον είχε σκεπάσει μέχρι το στήθος.

Ενδεικτικές οι αναφορές του κ. Ραπανάκη για τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο των πυροσβεστών, τα μέσα που λείπουν από την υπηρεσία, αλλά οι συμβουλές του για την προστασία μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εντωμεταξύ, κλειστά παραμένουν τα σχολεία σήμερα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκειο Αγίας Βαρβάρας) στις δημοτικές ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, με απόφαση της δημοτικής Αρχής καθώς στις αυλές των σχολείων υπάρχουν ακόμα χιόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News