Ειδήσεις

74 συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομκών ελέγχων

Η Ελληνική Αστυνομία δεν... καταλαβαίνει από προεκλογικές περιόδους, αφού συνέχισε κανονικά τα καθιερωμένα πλέον διήμερα αστυνομικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις και οι έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο "απέδωσε" συνολικά 74 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν 808 παραβάσεις.

Επιπλέον, προσήχθησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες (285) άτομα και ελέγχθηκαν (1.534) οχήματα.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 08.01 και 09.01.2015, διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με  οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (74) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :

? 26 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

? 4 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

? 9 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

? 1 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

? 7 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

? 2 άτομο για νομοθεσία περί όπλων,

? 2 άτομα για νομοθεσίας περί ανηλίκων,

? 11 άτομα για νομοθεσία περί πνευματική ιδιοκτησίας

? 12 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (808) παραβάσεις εκ των οποίων:

? 646 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

? 95 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

? 67 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.α.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

? ελέγχθηκαν (1.534) οχήματα και

? προσήχθησαν (285) άτομα

? κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, ποσότητες ηρωίνης, 1 πιστόλι, 1 περίστροφο, 1 κυνηγετικό όπλο, 23 φυσίγγια,  5.799 αρχαία νομίσματα, 2 μαχαίρια, 125 προϊόντα παρεμπορίου.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Σχόλια