Ειδήσεις

Στα 3,10 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου από Δευτέρα

Εκτοξεύεται η τιμή του ελαιολάδου με την απροσδόκητη άνοδο να σπάει το φράγμα των 3 ευρώ έπειτα από μία περίοδο αβεβαιότητας και παλινωδιών στην εγχώρια αγορά.

Όπως αποκαλύπτει το portal neakriti.gr, από την ερχόμενη Δευτέρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη και την τιμή παραγωγού στα 3 ευρώ και 10 λεπτά το κιλό, προοπτική που ανοίγει νέους ορίζοντες για τους ελαιοπαραγωγούς που για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια βλέπουν το κόπο τους να ανταμείβεται.

Δέκα χρόνια είχαν να δουν τέτοια τιμή

Άσπρη ημέρα για τους παραγωγούς ελαιολάδου, αφού, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, έχουν τη δυνατότητα από την ερχόμενη Δευτέρα να δώσουν το προϊόν τους έναντι της τιμής των 3,10 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις στο neakriti.gr του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Αντρέα Στρατάκη, κλείστηκε "χρυσή" συμφωνία με εταιρεία του εξωτερικού για την αγορά κρητικού ελαιολάδου στην εντυπωσιακή τιμή των 3,10 ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, «μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και έπειτα από πρόταση που έπεσε στο τραπέζι της Ένωσης από μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού, ο παραγωγός από Δευτέρα 12/1 θα δίνει το λάδι του προς 3,10 ευρώ στις 3 γραμμές».

Ακούστε τις αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Στρατάκη στο neakriti.gr:

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει κάλεσμα προς όλους τους παραγωγούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ΕΑΣΗ και να παραδώσουν πλέον το προϊόν στην Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγωγοί ελαιολάδου αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία αυτή την εξέλιξη, αφού από το 2004 είχαν να χαμογελάσουν, όταν και η τιμή, τότε, είχε φτάσει στα 3,96 ευρώ, ακολουθώντας έκτοτε καθοδική τάση μέχρι και σήμερα.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια