Ειδήσεις

To smartphone δικλίδα ασφαλείας για τις υποκλοπές!

Η νεοφυής επιχείρηση Briggs & Springgs Inc. ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ότι αναζητεί χρηματοδότες, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της να κατασκευάσει το πρώτο "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, πιστοποιημένο στην κρυπτογράφηση του λογισμικού Tor, για ασφαλή επικοινωνία.

Το κινητό θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών υπερυψηλής ακρίβειας, επεξεργαστή octa-core MediaTek, αποθηκευτικό χώρο 16GB και δύο κάμερες (όπισθεν των 8MP και εμπρόσθια των 2MP).

Όπως έγινε γνωστό, η startup επιχείρηση αναζητά πόρους ύψους 150.000 ευρώ για την εκκίνηση του σχεδίου της.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι εμπνευστές της νέας συσκευής τονίζουν ότι, όσοι στηρίξουν την προσπάθεια από νωρίς, θα προμηθευτούν το πρωτοποριακό μοντέλο σε προνομιακή τιμή, μόλις αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η πλήρης ονομασία του λογισμικού Tor είναι "The Onion Router" και δημιουργήθηκε, αρχικά, για τις ανάγκες των επικοινωνιών του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η λέξη "onion" ("κρεμμύδι") υποδηλώνει τα πολλαπλά "στρώματα" που χρησιμοποιεί κατά τη λειτουργία του, παρέχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στην ανταλλαγή πληροφοριών, αρχείων κ.ά.

Ωστόσο, οι σκοποί για τους οποίους χρησιμοποιείται πλέον το λογισμικό Tor ποικίλλουν τόσο πολύ, που δεν είναι απαραίτητα και ηθικοί. Έχοντας ως κύριο στόχο την ανωνυμία, όπως είναι ευνόητο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας για διαφορετικούς σκοπούς.

Μάλιστα, μέσω του Tor έχουν καταγραφεί περιπτώσεις διακίνησης πορνογραφικού και παιδοφιλικού περιεχομένου, κυβερνοεπιθέσεις, υποθέσεις τρομοκρατίας, αλλά και άλλες περιστάσεις, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκε για πιο "δημοκρατικούς" σκοπούς, όπως η επικοινωνία των χρηστών σε χώρες όπου ισχύουν απαγορεύσεις στο Διαδίκτυο.

Σχόλια